Impreuna pentru salvarea padurilor din jurul Ploiestiului si pentru crearea Centurii verzi!

Ploiestiul este unul dintre cele mai poluate orase din tara. Stim asta. Se simte din ce in ce mai tare. Chiar daca statiile de monitorizare a aerului din oras spun altceva, venind de la Paulesti, imediat ce treci de giratoriul suspendat, municipiul te intampina cu un miros sufocant de hidrocarburi.

Sunt trei directii majore de actiune:

1.       Salvarea padurilor din jurul Ploiestiului. Spre exemplu: In fiecare an se exploateaza din Padurea Paulesti, de o parte si de alta a DJ 155 o cantitate de aproximativ 600 de mc de lemn. Romsilva a elaborat un plan de exploatare lemnoasa, pe 10 ani ce vizeaza aceasta padure. Sa facem un exercitiu de imaginatie dureros si sa  vizualizam aceasta padure dupa cei 10 ani. Odata aprobat, un amenajament silvic e valabil 10 ani.In amenajament sunt prevazute lucrarile pe care silvicultorii trebuie sa le execute, an de an, in padure. Acolo e scris ce si cat sa taie si sa vanda Singura varianta în care nu se vor mai face tăieri legale, si ilegale (au fost intocmite dosare penale in sensul asta) este sa se schimbe destinația din pădure de exploatare în padure de protecție.

2.       Impaduriri si reimpaduriri- Crearea unei Centuri verzi in jurul Ploiestiului. Împreună cu Ministerul Mediului, cu cel al Agriculturii, cu Primaria Municipiului Ploiesti, cu primăriile localităților din preajmă, cu Consiliul Județean Prahova precum și cu alte instituții și organizații relevante se vor identifica soluții realiste pentru a face disponibile suprafețe de teren pentru plantări, astfel încât să (re)conectăm (cât mai mult posibil) pădurile deja existente. În același timp, se vor replanta păduri tăiate care nu au mai fost, între timp, regenerate conform legii. In acest moment exista si o sursa de finantare externa pentru a realiza acest proiect "Apel C2. I. 1A- Sprijin pentru investiții în noi suprafețe ocupate de păduri" În cadrul acestui apel o primărie sau o asociere poate solicita ajutor nerambursabil de pana la 2.000.000 euro pentru a înființa noi suprafețe împădurite

373533738_6963290797035273_1323469521913052020_n.jpgWhatsApp_Image_2024-05-06_at_06.54_.28_(3)_.jpeg3.       Considerăm că accesul în pădure pentru recreere, sport sau educație și la toate celelalte daruri pe care pădurea ni le oferă necondiționat și cu infinită generozitate este un drept al nostru fundamental. În acest moment, conform legislației actuale, accesul în orice pădure din țară, altfel decât pe trasee marcate și omologate este interzis și constituie contravenție. Acest lucru nefiresc și abuziv trebuie să se schimbe. În acest sens, există un proiect de lege depus în Parlament și care a fost adoptat de către Senat. Urmează votul în Camera Deputaților, forul decizional. Noi, Paulestenii, ne dorim ca Padurea Paulesti sa devina un mare parc verde pentru cei care locuiesc in zona.


Iordache Petru- membru fondator Platforma civica "Paulesteni de Prahova"    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnarea petiției, accept faptul că Iordache Petru- membru fondator Platforma civica "Paulesteni de Prahova" va putea să vadă toate informațiile pe care le introduc în formular.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.

Nu vom face adresa dvs. de e-mail publică pe internet.


Îmi dau consimțământul pentru prelucrarea informațiilor pe care le furnizez în acest formular în următoarele scopuri:
Autorizez Iordache Petru- membru fondator Platforma civica "Paulesteni de Prahova" să transmită informațiile pe care le furnizez în acest formular următoarelor părți:




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...