Impotriva numirii dnei Ecaterina Andronescu ca ministru al Educat

Dle premier desemnat Victor Ponta

Numirea dnei Ecaterina Andronescu in calitate de Ministru al Educatiei este total nepotrivita din urmatoarele considerente:

  1. Ecaterina Andronescu este in plin proces de incompatibilitate, instanta de fond confirmand decizia ANI privind incalcarea de catre Ecaterina Andronescu a legii care stabileste regimul incompatibilitatilor
  2. Ecaterina Andronescu a fost acuzata de plagiat in doua situatii distincte, de catre somitati ale stiintei mondiale de la universitati celebre din America, Canada, Anglia.
  3. Ecaterina Andronescu a desfiintat formare profesionala prin scoala profesionala, in favoarea fabricilor de diplome, afectand grav competitivitatea, atractivitatea si productivitatea economiei romanesti.
  4. Ecaterina Andronescu, desi ministru in trei etape distincte, n-a fost capabila sa armonizeze Curriculumul National cu noul context economic, social, cu interesele nationale legate de integrarea in UE si de globalizare.
  5. Degradarea accentuata a educatiei si formarii profesionale este ilustrata si de interesul scazut al investitorilor pentru economia romaneasca si de locurile rusinoase pe care le ocupam in clasamente internationale credibile.

Pentru aceste motive si pentru multe altele, subsemnatii va solicita, dle premier desemnat Victor Ponta, sa nu o numiti pe Ecaterina Andronescu drept Ministru al Educatiei in noul guvern.

  1. Prof. Stefan Vlaston, presedinte EDU CER


Stefan Vlaston    Contactați autorul petiției