Impotriva Desfintarii Statiei Obor Ploiesti

Invocând motive ca "evitarea aglomerării străzilor care converg către centru sau zona de sud a municipiului, reamenajarea şi circulaţia redefinită prin deschiderea noului mall din capătul străzii Gheorghe Doja“ (viitorul mall AFI Ploieşti), Consiliul Local Ploiești a luat o hotărâre pe care o consideram ABUZIVĂ de a muta terminalul de la Obor din zona benzinăriei Mol, în cartierul Bereasca Nord, la intersecţia străzilor Stejarului cu Pomilor, aflată la câţiva kilometri depărtare.

Aceasta măsură se pare că afecteaza cel puțin 7000 de navetiști care vin cu microbuze/autobuze din localitățile aflate în partea de est către Buzău, ca Bucov, Valea Calugarească, Albești, Urlați, Mizil, Ciorani s.a.m.d.

Se pare ca motivul principal este ”rentabilizarea” Regiei Autonome de Transport Ploiești pe cârca navetiștilor din afara orașului. Practic, pe lângă faptul că sunt mutaţi câţiva kilometri mai departe, navetiştii vor fi nevoiţi să plătească şi biletele RATP.

Rentabilizarea RATP trebuie făcută prin PRIVATIZARE, nu băgând mâna în buzunarele deja goale ale unor navetiști (muncitori, elevi și studenți), care în unele cazuri au cheltuieli cu transportul de o treime sau uneori jumătate din veniturile lor.

Având în vedere cele menționate trebuie sa fim uniți și sa protestăm prin toate mijloacele impotriva acestei hotărâri.

Va rog să vă alăturați acestei petiții, fiindcă cu cât vom fi mai mulți cu atât șansele noastre să ne facem auziți, ascultați și băgați în seamă cresc.

Multumesc