Il Volo in Romania

Suntem siguri că mulți dintre voi au auzit de grupul pop-opera IL VOLO cu prilejul celei de-a 60-a ediții a Eurovision Song Contest, desfășurată în Viena, Austria. Dacă nu ați auzit, încă aveți timp, deoarece această trupă abia acum cunoaște succesul adevărat și bine meritat! Grupul vocal pop-opera IL VOLO este format din doi tenori - Piero Barone (22 de ani), Ignazio Boschetto (20 de ani) - și un bariton - Gianluca Ginoble (20 de ani). În 2009, publicul care a participat la concursul italian de tinere talente "Ti Lascio Una Canzone" a fost încântat când trei dintre participanți au cântat împreună "O Sole Mio", dar puțini și- au dat seama că au fost martori la nașterea unui adevărat fenomen! După acest eveniment, Piero Barone, Ignazio Boschetto și Gianluca Ginoble urmau să nu mai fie niciodata aceiași, și nici lumea muzicii…

În scurt timp trupa a cucerit publicul american și pe cel mondial în timpul turneelor – unul dintre acestea împreună cu Barbara Streisand. Il Volo a participat ca “special guest star” la diferite programe de televiziune americane și evenimente internaționale de cel mai înalt nivel: The Tonight Show with Jay Leno, The Today Show, Good Morning America, The Talk, American Idol, Daytime Emmy Awards, ceremonia de decernare a premiilor Nobel (Oslo, Norvegia, 2012) și multe altele.

La Latin Billboard Music Awards au primit următoarele nominalizări: - În 2012 - la categoriile New Artist of the Year si Latin Pop Album Artist of the Year (Duo or Group); - În 2013 – la categoria Latin Pop Album Artist of the Year (Duo or Group); În anul 2014 trupa a fost nominalizată la categoria Pop Album Artist of the Year (Duo or Group) și a câștigat, primind și premiul El Pulso Social.

La premiile Latin Grammy Latin Music Awards Il Volo au fost nominalizați în anul 2011 la sețiunile Best New Artist si Best Pop Album by a Duo or Group with Vocal.

În acest an (2015) Il Volo a câștigat renumitul Festival de Muzică de la Sanremo cu piesa Grande Amore și a reprezentat Italia la Eurovision 2015 din Viena, unde a obținut locul al treilea, dar s-a clasat pe primul loc în preferințele publicului european – ca număr de voturi exprimate. Primul nostru obiectiv este să îi facem cunoscuți și în țara noastră și să adunăm cât mai mulți fani români. În al doilea rând, dorim să reușim să-i invităm să vină într-un concert în România, cel mai probabil în cadrul turneului lor european din 2016, pentru a promova noul album ce urmează a fi lansat în toamna acestui an. De aceea vă rugăm să semnați această petiție!

 

Va mulțumim, Il Volovers România.


Il Volo Romania    Contactați autorul petiției