Și mamele cu COVID19 din România au dreptul să-și alăpteze bebelușul

Organizația Mondială a Sănătății și Centrul pentru Prevenirea și Combaterea Bolilor (SUA) susțin alăptarea și hrănirea nou-născutului cu lapte matern chiar dacă mama are COVID-19.
În România, protocolul este ca mama cu suspiciune sau confirmare de COVID-19 să fie separată de nou-născut și acesta să primească automat lapte praf. Dacă mama exprimă laptele cu o pompă, acesta este considerat ”deșeu infecțios” și debarasat ca atare, deși nu există dovezi că virusul trece în lapte.

Ambele organizații mai sus numite spun clar că mama poate alăpta sau că laptele său poate fi oferit bebelușului de către un îngrijitor sănătos.

Dacă toți bebelușii din lumea asta au dreptul să primească lapte de la mamele lor, indiferent dacă sunt infectate cu COVID-19 sau nu, ar trebui și bebelușii din România să aibă acest drept. Vă rugăm semnați și distribuiți petiția.

Pozițiile oficiale ale OMS și CDC, precum și contextul acestei petiții, pe șiblondelegândesc.ro 

Semnează această petiție

Prin semnătura mea, autorizez Miruna Ioani să predea informațiile pe care le furnizez în acest formular celor care au autoritate în ceea ce privește această chestiune.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...