Retragerea Autorizației Mediu pentru groapa de gunoi Vidra

Solicităm Retragerea Autorizației Integrate de Mediu nr. 25/2018 acordată pentru depozitul de deșeuri Vidra, Ilfov întrucât:

1.    Operatorul gropii de gunoi NU MAI ARE DREPT DE UTILIZARE A TERENULUI PE CARE ESTE AMPLASAT DEPOZITUL DE DEȘEURI VIDRA

PMB2.jpg

Prin contractul de asociere cu Eco Sud SA  cu nr.

22268 / 14 iul 1999, Primăria București a pus la dispoziție terenul necesar depozitului de deșeuri Vidra - 24 ha pentru o durată de 20 ani. Contractul de asociere a expirat la 13 iul 2020, fără a fi prelungit.

După 14 iulie 2020, Eco Sud SA nu mai are nici un drept legal de a utiliza 24 ha teren pe care este amplasat Depozitul de deșeuri Vidra, Ilfov

2.    ECO SUD SA NU MAI ARE LICENȚĂ ANRSC PENTRU DEPOZITUL DE DEȘEURI VIDRA

anrsc-net.jpgANRSC a constatat ÎNCETAREA licenței 3683 / 05 mai 2016 pentru administrarea depozitului de deșeuri Vidra, întrucât emiterea ei “s-a făcut în strânsă corelație cu durata de valabilitate a contractului nr. 22268 / 14 iul 1999” prin care primea dreptul de utilizare a terenului la Primăria București. Licența ANRSC nu poate exista fără terenul prevăzut explicit în Licență

Exact după aceeași logică, Autorizația Integrată de Mediu nr. 25 / 2018 nu poate exista fără terenul prevăzut explicit în Autorizația de Mediu

Mai mult, ambele documente – contractul de asociere cu PMB și licența ANRSC:

1.    sunt menționate explicit în documentația de solicitare a Autorizației de Mediu

2.    sunt esențiale (condiționează) eliberarea Autorizației de Mediu

În prezent, Autorizația de Mediu 25/2018 este emisă unui operator FĂRĂ LICENȚĂ ANRSC care își desfășoara activitatea pe un teren fără un contract valabil

Solicităm Retragerea Autorizației Integrate de Mediu nr. 25/2018 și sistarea imediată a activității Depozitului de Deșeuri Vidra

Asociatia GAL Berceni    Contactați autorul petiției

Prin semnare, autorizez pe Asociatia GAL Berceni să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.