Protest la atacurile contra scriitorilor

Quoted post

Judele

#26 O sugestiune

2013-02-15 16:14

Daca tot pare procesoman eu propun schimbarea numelui revistei din "Tribuna" in "Tribunal".

Raspunsuri

Isidor I. Ionescu

#37 Cateva lamuriri

2013-02-16 19:42:18

Intre 2010-2012 revista Tribuna, condusa de I.M. Danciu, a organizat expozitiile anuale de Grafica Internationala, TRIBUNA GRAPHIC, care au adus pe simezele Muzeului de Arta Cluj mari personalitati ale graficii mondiale. Fiecare editie a fost insotita de un album tiparit in conditii grafice exceptionale. TRIBUNA GRAPHIC a fost mesagerul in lumea larga a efortului celor trei institutii organizatoare: Consiliul Judeten Cluj, Revista Tribuna, Muzeul de Arta Cluj si, nu in ultimul rand, au evidentiat efortul domnului Ovidiu Petca, autorul proiectului si curatorul expozitiilor.

Muzeul de Arta Cluj, in urma acestor expozitii, a beneficiat (si ar beneficia in continuare) de lucrarile donate de artistii participanti, care cu bucurie au sprijinit initiativa clujeana.
Donatia se ridica la suma de aproximativ 45 000 de euro.
Ideea principala era imbogatirea patrimoniului clujean cu opere deosebite de grafica internationala, stiindu-se ca in situatia actuala nu se fac achizitii, dupa cum a precizat dl Ovidiu Petca la ultimul vernisaj.

Din punct de vedere strategic Tribuna urmarea ca prin acest sir de expozitii anuale sa intampine sarbatorirea Clujului in ipostaza de capitala europeana a culturii. Spre exemplu: editia din 2011 a fost dedicata in intregime graficii poloneze, omagiind atat creatori celebri din toate generatiile, cat si legatura speciala a doua regiuni europene infratite - Cluj-Malopolska.

Proiectul de management distructiv al lui Mircea Arman a sters TRIBUNA GRAPHIC dintr-un condei, cu ura, nervozitate, ignoranta, dar mai ales cu lipsa-i caracteristica de a cerne intre valoare si nonvaloare. Probabil din ura nemarginita pentru vechea echipa de la conducerea Tribunei.

Razbunarea s-a revarsat asupra graficianului Ovidiu Petca si a postului pe care isi desfasoara activitatea cu destoinicie si dragoste nemarginita pentru Tribuna, mereu in umbra dar hotarat si intotdeauna atent la aspectul revistei. Si de cati ani inca!
Motivatia: nu se justifica existenta unui post pentru TRIBUNA GRAPHIC.

Nimic mai neadevarat. Exista un grafician la Tribuna, cu activitate expozitionala internationala, multe premii importante, celebru asemenea prietenilor graficieni pe care ii invita sa faca expozitii la Cluj, si care, printre altele, a organizat intre 1997-2005 Bienala de Grafica din Cluj. Dupa doua decenii de activitate atat la Tribuna cat si in randul graficienilor s-a gandit sa mai faca si Tribuna Graphic. Acum este luat in suturi de anonimul Arman, descins parca din lumea OTV-ului recent desfiintat. Si nu doar atat, colaboratorii OTV-isti au inlocuit personalitatile clujene din revista.