Revizuire barem proba romana EN 2012, sesiunea 25 iunie 2012

Quoted post

Musafir

2012-06-25 21:31

Un punct de vedere al unui parinte si cadru didactic:

Un subiect cu o astfel de formulare, ce a creat discutii,coontroverse in randul profesorilor tineri bine pregatiti si profesori"MENTORI" nu trebuia lasat intr-o proba asa de importanta ca Examenul National la Limba si Literatura Romana.
Domnilor profesori din Comisia de elaborare a subiectelor,chiar ramaneti INDIFERENTI la mesajele copiilor,cu atat mai mult cu cat ele vin de la copii care au investit in acest examen.
D-voastra va revine misiunea sa formulati subiecte cu distractori care sa nu lase loc interpretarilor.
Rigoarea cu care formulati subiectele reprezinta examenul pe care il dati d-voastra in fata elevilor.
NOTA ATI PRIMIT-O. O REPREZINTA ACESTE COMENTARII ALE COPIILOR SI PARINTILOR!
Cred ca in aceasta comisie sunt si dascali care stiu sa spuna"IMI CER SCUZE AM GRESIT"!

Raspunsuri

Musafir

#694 Re:

2012-06-25 21:35:28

#676: -

Domnule ,va felicit pentru ca interveniti cu atata vehementa !Acesti copii sunt situati in mijlocul acestor controverse si nu este corect si nici moral fata de ei.Oare cum explicam  unui  copil in  varsta de 14ani ca viata nu este mereu corecta ?Oare  in spiritul acesta suntem nevoiti sa-i educam ?

Musafir

#773 Re:

2012-06-25 21:48:06

#676: -  

Consider ca aveti perfecta dreaptate. Eu am participat din clasa a V-a in fiecare an la olimpiada nationala si am obtinut premii foarte importante in cadrul acesteia, deci cred ca stiu destul de bine ce inseamna un subiect de limba romana cu grad ridicat de dificultate. Acesta nu a fost foarte greu, dar prin faptul ca este interpretabil, cred ca cei care au elaborat subiectele trebuie sa recunoasca greaseala si sa accepte ambele variante ca fiind corecte(subiectiva si predicativa). Nu a fost un subiect potrivit pentru un EXAMEN NATIONAL, respectiv pentru copii MEDII!!!!!!!!!