Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post

magyar diak

#1476 Re: Re: Re: Re: Judex

2012-03-26 13:40

#1468: Judex - Re: Re: Re: Judex

Domnule Judex! Cititi comentariul #1450 de cateva ori foarte atent. Gasiti raspuns la nelamuririle care le aveti.

Ma intreb daca, cum afirmati "Nu cunosc, e adevărat situaţia reală de la UMF Tg. Mureş." atunci ce cautati pe un site unde se petitioneaza pentru respectarea legii educatiei la UMF Targu Mures? In necunostinta de cauza cum puteti afirma ca " aud că aveţi destule grupe maghiare"? Sunt sigur ca nu de la noi ati auzit. Nu ar trebui sa va documentati inainte de opiniona intr-un fel sau altul?

Eu m-am convins ca scopul dumneavoastra aici nu este de ameliorare sau de dezamorsare a situatiei nefericite existente aici, ci unul de instigare - mai subtil sau mai deschis - la ura. Si faceti asta ascunzand in umbra unui limbaj mai cult dar foarte periculos, si prin trimiteri repetate la un link, carui evocare aici poate servi un singur scop: instigare la ura. Fiindca aici nu petitionam pentru a lamuri care natie a comis mai multe sau mai putine rele in trecut. As putea sa va dau trimiteri la dovezi din cealalta tabara, nu una, multe. Dar nu acesta este scopul. Oamenii de buna credinta au venit aici pentru a semna o petitie in favoarea educatiei in limba maghiara la UMF. Restul, ca dvs., au venit sa-si manifeste sentimentele de sovinism si de ura fata de maghiari si pentru instigare la ura si la semanare de discordie intre romani si maghiari. Exact asa cum afirmati: "Dacă o să ne insultăm unii pe alţii, nu ajungem nicăieri, decît la ură şi discordie." Din pacate asta faceti in continuare. Daca vreti sa dovediti ca gresesc, propun sa nu mai scrieti aici.

Raspunsuri

Judex

#1529 Re: Re: Re: Re: Re: Judex

2012-03-27 02:51:43

#1476: magyar diak - Re: Re: Re: Re: Judex

Domnul meu,

Îţi mulţumesc sincer că am găsit un interlocutor care încearcă să-mi răspundă civilizat şi am să vă răspund cu decenţa cuvenită. Simt că eşti tinerel şi încă obrăznicia pe care am constatat-o la alţii, n-a reuşit să vă atingă. Vă felicit!

Cînd am spus că nu cunosc situaţia reală de la UMF Tg. Mureş, m-am referit la faptul că nu ştiu ce se ascunde în spatele acestui conflict. Am explicat că sunt informat de ceea ce ştie o lume, fiindcă multe s-au publicat pe saituri, multe s-au publicat în presă şi multe altele mai intime le-am citit pe acest forum de la colegii tăi maghiari. În interiorul clădirii UMF, n-am intrat niciodată. Dar o imagine generală privind convieţuirea dvs. cu studenţii români, am. Eu cred că aceste probleme, care-şi au rădăcini de vreo 22 de ani, după părerea mea pot fi depăşite, dacă există bunăvoinţă de o parte şi de cealaltă.

Dacă întrebaţi ce caut pe sait, adică pe forum, este pentru a analiza cauzele nemulţumirilor care vă deranjează pe dvs. studenţii maghiari, şi a găsi o soluţie de rezolvare. Am analizat şi poziţia Senatului UMF şi le-am dat dreptate şi lor. Ca la rabin, şi d-ta ai dreptete, şi d-ta ai dreptate! Aşa zice rabinul ca să-i împace pe doi împricinaţi. Eu am pretenţia că am găsit soluţia, numai bunăvoinţă să fie că problemele se poate rezolva, respectînd întocmai prevederile constituţionale. Cum? Mergeţi la #1409, citiţi cu atenţie, şi veţi găsi!

Trimiterea la link nu mi-a făcut plăcere, dar m-a insultat cineva fără să-i fi spus nimic, tocmai deschisesem linkul de la #1382 şi, ca să-i arăt cine instigă la ură, l-am trimis la link. Nu-mi face plăcere să-mi aduc aminte de acele orori, dar, dacă cineva mă învinuieşte pe mine pe nedrept de răutate şi intoleranţă îl trimimit pe cel ce mă insultă să vadă el singur, concret, cine e cel care e rău. Eu n-am pe cine să instig aici cu acel link (pe care nu l-am postat eu), ci un alt participant la discuţii. Sunt zeci de link-uri postate pe internet cu artocităţile din Transilvania anului 1940, pe care orice român posesor de internet le-a vizionat. Aşa că nu e o noutate pentru români să urmărească astfel de povestiri însoţite de imagini, pentru maghiari, poate. Cred că românii au devenit insensibili la aşa ceva şi n-au cum să fie incitaţi mai mult. Invitaţia de a vedea, a fost pentru maghiari. Dacă aveţi linkuri care descriu atrocităţi asemănătoare făcute de români, trimiteţi-mi-le. Nu mă supăr.

Tinere dragă, eu nu sunt şovin pentru că nu urăsc nici o naţie, nici măcar pe ţigani care au apucături dintre cele mai rele, eu urăsc răutatea , intoleranţa din om, hoţia, perfidia şi caut să contribui pe cît pot, la îndreptarea acestor tare. Dar nu urăsc un grup de oameni anume pentru că nu-mi place de ochii lor sau de culoarea pielii lor, ci pe indivizii cu păcate. Naţionalist sunt, aşa cum sunt şi americanii, francezii sau ungurii, fiindcă îmi iubesc ţara şi pe oamenii ei, inclusiv pe voi. Pe toţi îi iubesc,  cu condiţia să fie oameni de omenie, credincioşi acestei ţări. Nu-mi place cînd cineva îmi vorbeşte de Trianon. Pînă la Trianon a curs mult sînge românesc, şi nu vreau să mai curgă.

Pe acest forum au fost destule riposte şoviniste şi de o parte şi de alta. Nu zic din partea cui au fost mai multe, că te superi. De ce nu înţelegeţi odată, că orice amintire de Trianon naşte revoltă în mintea oricărui român, de-o parte şi de alta a Carpaţilor. Voi o socotiţi ca pe o nedreptate, iar noi toţi, din contra. Nu mai pomeniţi acest cuvînt şi vă asigur că nimeni nu va avea nimic cu voi. Instigarea la ură provine tocmai din a-l acuza pe cineva de ceva de care el nu se consideră vinovat.

Ultima d-tale propoziţie mi-a amintit de perioada comunistă. Mi-aţi "propus" (intrerzis) să nu mai scriu pe acest forum. Voi scrie tocmai că eu nu văd corect modul de rezolvare pe care îl propuneţi. Încălcaţi constituţia şi asta nu e bine.