Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post


Musafir

#1152

2012-03-21 13:32

Minoritateta maghiară care ACTUAL trăieşte în Romănia lucrează in Romănia nu doreşte RĂU nimănui dorinţa lui e atît ca studenţii din UMF Tg.-Mureş să inveţe medicina în limba maghiară,iar cineva venit din Oltenia i se interzice dreptul de a învăţa în limba maternă .În secolulXXI acest act este total disciminativ şi fascist.
Sunt total tulburat cînd am aflat de acsetea intenţii dicriminative aduse impotriva minorităţii maghiare.

Raspunsuri

Judex

#1158 Re:

2012-03-21 15:04:47

#1152: -

Ce nu înţelegeţi voi aceştia care o ţineţi gîrbă cu medicina voastră în limba maghiară, este că noi nu vă interzicem să învăţaţi această specialitate în orice limbă aţi vrea voi, însă s-o faceţi PE BANII VOŞTRI! Voi reprezentaţi cam în jur de 5% din populaţia ţării, adică unul din 20 locuituriu ai acestei ţări e maghiar. Vrem ca acel medic ieşit pe cheltuiala  celor 20 să fie medic pentru toţi cei 20 de contribuabili, nu numai pentru unul singur. Tot aşa cum un medic român este medic pentru toţi cei 20 de contribuabili, INCUSIV ŞI PENTRU CEL MAGHIAR! Ighen?

Dacă vroiai să tragi o concluzie cu o conotaţie mai gravă decît ai spus-o, ar fi trebuit să zici aşa:

"În secolul XXI acest act este cu totul discriminatoriu (sau discrimunator) şi hortist".  Numai Horthy a venit în Ardeal cu honvezii săi însoţiţi de localnici turmentaţi şi a făcut crimelee abominabile pe care le cunoaşte o lume. (Moisei, Tresnea, Ip şi multe, multe alte localităţi ardelene)

Corect, româneşte se spune "discriminatorii", iar nu "discriminative". Dar acesta nu e cel mai grav lucru, deşi, făcînd şcoală românească ar fi trebuit să-l ştii!


Musafir

#1170 Re: Nincsen semmi baj!!

2012-03-21 16:22:35


Musafir

#1180 Re:

2012-03-21 19:08:14

#1152: -

eu sunt stupefiata de felul in care vorbesti limba romana, limba oficiala in statul roman. E mai mult decat rusinos, jenant, este sfidator la adresa statului roman, a autoritatilor sale. Facultatea trebuie sa scoata specialisti care sa deserveasca un popor care vorbeste romana. Cum te vei intelege tu cu pacientii romani daca vorbesti in halul asta?? Si daca nu vrei sa deservesti pacientii romani, de ce vorbesti de discriminare si fascism??!!