Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post

Judex

#1158 Re:

2012-03-21 15:04

#1152: -

Ce nu înţelegeţi voi aceştia care o ţineţi gîrbă cu medicina voastră în limba maghiară, este că noi nu vă interzicem să învăţaţi această specialitate în orice limbă aţi vrea voi, însă s-o faceţi PE BANII VOŞTRI! Voi reprezentaţi cam în jur de 5% din populaţia ţării, adică unul din 20 locuituriu ai acestei ţări e maghiar. Vrem ca acel medic ieşit pe cheltuiala  celor 20 să fie medic pentru toţi cei 20 de contribuabili, nu numai pentru unul singur. Tot aşa cum un medic român este medic pentru toţi cei 20 de contribuabili, INCUSIV ŞI PENTRU CEL MAGHIAR! Ighen?

Dacă vroiai să tragi o concluzie cu o conotaţie mai gravă decît ai spus-o, ar fi trebuit să zici aşa:

"În secolul XXI acest act este cu totul discriminatoriu (sau discrimunator) şi hortist".  Numai Horthy a venit în Ardeal cu honvezii săi însoţiţi de localnici turmentaţi şi a făcut crimelee abominabile pe care le cunoaşte o lume. (Moisei, Tresnea, Ip şi multe, multe alte localităţi ardelene)

Corect, româneşte se spune "discriminatorii", iar nu "discriminative". Dar acesta nu e cel mai grav lucru, deşi, făcînd şcoală românească ar fi trebuit să-l ştii!

Raspunsuri


Musafir

#1162 Re: Re:

2012-03-21 15:25:51