Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!

Quoted post


Musafir

#31

2012-03-15 18:13

Daca suntem sinceri, atunci recunoastem, ca faima istitutiei din Tg. au faurit profesorii de etnie maghiara, multi venind din Ungaria, ca sa invete in TG.mures meserie pe studenti.

Raspunsuri

maria

#356 Re:

2012-03-16 20:29:40

#31: - la care se adaugă profesori români eminenţi: prof.Zeno Barbu disciplina de ftiziologie (vechea denumire a catedrei), prof Vasile Săbădeanu disciplina de Oftalmologie, profesori evrei.:Spielmann Iosif absolvent al Liceului Papiu Ilarian, numele lui figurează pe placuţa de marmură a liceului, Wiener Francisc şi Nebel Ladislau care devin profesori renumiţi , primul la Institutul de mare prestigiu internaţional: Institutul Karolinska din Stockholm si altul in Israel ( toţi 4 vorbeau la perfecţie şi predau în limba maghiară la începuturile Universităţii noastre.

Coridoarele patinate ale acestei Universităţi sunt  în prezent de bântuite de stafiile naţionaliste!!!!

Este relevant faptul că unul din prof. fondatori ai UMF Tg Mures a fost Gastprofessor (visiting prof.) la Institutul de Anatomie din Heidelberg (Stephan Krompecher); Profesorii maghiari fondatori (majoritatea de etnie maghiară) ai  Facultaţii de Medicină (la facultatea de farmacie mai sunt şi alţii) sunt: Miskolczy Dezső (academician, membru al Academiei Române şi Maghiare, elev al lui Santiago Ramon Y Cajal),Környey István, Klimkó Dezső, Móritz Dénes, Haranghy László, Ludány György, Böethy Konrád, Láng István, Obál Ferencz, Vendég Vince, Putnoky Gyula, Győry György, Krompecher István  etc (vezi parţial si în Revista de med. şi Farm, Orv. Gyógysz. Szemle 2005, vol 51, pg 8-86, vezi si articolele dr-lui Ardelean medic psihiatru despre academicianul Miskolczy-cercetător al istoriei medicii în arhivele secrete ale RPR şi alte surse bibliografice )

 

 


Musafir

#834 Re:

2012-03-19 15:12:39

#31: -  

 La înfiinţarea facultăţii în limba maghiară performanţele acesteia erau nule,  profesorii de marcă români au ridicat standardele învăţământului din UMF Tg. Mureş la nivel internaţional iar voi vreţi să distrugeţi în totalitate ceea ce au reuşit alţii. Istoria a demonstrat că pe unde au trecut maghiarii au lăsat dezastru în urma lor. Nu mai profitaţi de ospitalitatea românilor de care aţi avut parte de la descălecarea în Ardeal şi până în prezent.