Vrem nastere in apa in maternitatile din Romania!

Quoted post

Ada T

#11

2016-02-09 20:11

Mamici, actuale sau viitoare...

Inteleg de ce va atrage aceasta procedura dar cu toate acestea, fara sa vreau sa fiu impotriva ideii, nu pot sa nu semnalez cateva lucruri.

In primul rand, sunt multe maternitati unde nu sunt conditii. Nu pentru nasterea in apa ci...asa, in general.  Femei (si copii) care ies din spital cu infectii, care sunt spitalizate in conditii mizerabile, cu alte cateva femei in salon(ceea ce nu mi se pare chiar normal)

In al doilea rand, tara duce lipsa de medici care sa asiste nasteri, sa consulte si sa urmareasca viitoarele mame.

Nu are rost sa amintesc de mortalitatea infantila cauzata de lipsa de aparatura...

Nu sunt impotriva ideii dar cred ca nu este , in momentul actual, cea mai importanta .

Lucrurile , investitiile (fie ele de bani sau personal) trebuie prioritizate!

Si da, cerera este relativ mica, femeile au totusi la dispozitie 3 clinici. Pe masura ce cererea va creste vor fi alte clinici private care vor oferi acest serviciu.

 

PS: procedura are si dezavantaje/ poate fi periculoasa deci nu e neaparat o procedura minune care sa va garanteze disparitia durerilor sau a pericolelor.

Raspunsuri

Alina S

#16 Re:

2016-02-09 22:03:04

#11: Ada T -  

 Cu respect, tin sa va contrazic referitor la faptul ca tara duce lipsa de medici...nu, nu duce lipsa de medici, ei sunt muuulti si tot ei fac cezariene pe banda. Sunt multi dintre ei, care habar nu au ce înseamnă o nastere naturala, fara interventii, nu au văzut in viața lor, mai ales cei tineri...

Maternitățile, mamele însărcinate și în travaliu au nevoie de MOASE, moase adevarate și nu asistente cum sunt numite in spitalele private. Moașele știu să urmărească o sarcină, sa palpeze, sa măsoare, să depisteze eventualele riscuri, sa asiste o nastere și inclusiv au cunoștințe de neonatologie. 

Si dupa cum reiese si din semnături, cerere este mult mai mare decât vor medicii să recunoască.