Vrem nastere in apa in maternitatile din Romania!

NASTEREA IN APA, SI IN ROMANIA!

UN DREPT FUNDAMENTAL AL ORICAREI MAME  

 

Dragi burtici, dragi viitoare burtici, dragi femei doritoare de nastere in apa!

In acest moment, in Romania se poate naste in apa doar in cadrul unor maternitati private in 3 orase: Constanta, Sibiu si Brasov. De aceea, viitoarele mamici din Bucuresti sau din alte orase din Romania care isi doresc o nastere in apa si sunt candidate potrivite (adica au avut o sarcina fara risc) opteaza sa se deplaseze spre acele destinatii, cu cateva saptamani inainte. Deci cerere pentru nasterea in apa exista, si ea este tot mai mare, pentru ca mamicilor le este mult mai usor si mai confortabil sa-si nasca copilasii astfel.

Conform studiilor facute de-a lungul ultimilor 45 de ani, de cand a inceput aceasta dorinta de nastere subacvatica, ea este sustinuta de tot mai multe moase si medici din toata lumea. Unul dintre sustinatorii nasterii in apa este binecunoscutul obstetrician francez Michel Odent care a si fost la Bucuresti in 2012, sustinand conferinte despre beneficiile nasterii naturale impreuna cu Liliana Lammers din Anglia. Specialisti care sa fie pregatiti pentru o nastere in apa exista si in Bucuresti, si bine-nteles si in acele orase unde dorinta femeilor de a da nastere in apa este sustinuta de acei medici si acele moase minunate care au recunoscut si observat beneficiile multiple ale acesteia. Deci sustinere medicala specializata exista si in capitala tarii noastre.

Va spunem toate acestea din perspectiva viitorilor parinti care isi doresc sa aiba aceasta optiune si care au analizat toate variantele posibile. Raspunsurile evazive din partea clinicilor din Bucuresti care sunt foarte retinute privind aceasta procedura simpla si confortabila, sunt legate de faptul ca nu exista suficienta cerinta pentru nastere naturala in apa. Ceea ce este foarte neadevarat. Daca s-ar strange un numar mai mare de mamici, care sa isi doreasca nasterea in apa, atunci ei ne-au promis rezolvarea situatiei prin integrarea acestui serviciu in oferta lor la Bucuresti intr-o maternitate sustinuta de medici deschisi la minte privind aceasta practica cunoscuta in lume.

Va invitam deci, dragi burtici, dragi mamici si viitoare mamici, sa ne mobilizam si sa semnam aceasta petitie pentru nasterea in apa la Bucuresti si chiar si in toata tara. Vrem sa atragem atentia asupra acestui drept fundamental al femeii sa fie lasata sa aleaga cum sa-si nasca copilasii, atata timp cat exista variante de nastere in apa, dar ne impiedicam de retinere si reticenta unora care nu agreeaza astfel de metode pentru ca nu s-au intalnit pana acum cu aceasta practica milenara, atat de folosita in alte tari din Europa, America, Asia si Australia. De exemplu doar in Australia oferta nasterii in apa depaseste 70 de clinici care ofera aceasta facilitate.

Din punct de vedere logistic, nasterea in apa este usor realizabila. In Romania exista bazine speciale pentru nastere, acreditate de Ministerul Sanatatii si utilizate si recomandate de catre moase si medici din Europa si din America. Gama de bazine acreditate in Uniunea Europeana si America sunt bazine de profil marca CE si sunt inregistrate in Romania sub directiva medicala 93/42/EEC, importate direct de catre Ditta Depner, o sustinatoare a nasterii naturale in apa de mai bine de 6 ani, fondatoarea conceptului holistic “Renasterea”.

Mai pe scurt, avem specialistii care sa ne sustina, avem bazinul care poate fi achizionat, este nevoie doar sa demonstram ca exista cerere suficienta pentru nasteri in apa si in Bucuresti, ca managementul clinicilor sa poata prinde curaj sa introduca si pentru mamicile si bebelusii bucuresteni si din imprejurimi optiunea nasterii in apa. Va multumim ca vreti sa ajutati viitorii nostri copii sa vina in aceasta lume cu mai mare usurinta si fara traume.

Acesta este un proiect initiat de Doamna psiholog si psihoterapeut Oana Rogoz, educator prenatal “Renasterea” si sustinut de toti cei 21 de educatori prenatali “Renasterea cu Ditta Depner” din Romania si Republica Moldova. Mai multe detalii despre nasterea in apa gasiti aici http://dittadepner.ro/category/nasterea-in-apa/  


Ditta Depner, trainer educatori prenatali, fondatoarea conceptului holistic "Renasterea"    Contactați autorul petiției

Semnează această petiție

Prin semnare, autorizez pe Ditta Depner, trainer educatori prenatali, fondatoarea conceptului holistic "Renasterea" să-mi predea semnătura către persoanele care au autoritatea necesară.


SAU

Veți primi un e-mail cu un link pentru a vă confirma semnătura. Pentru a vă asigura că primiți mesajele noastre email, vă rugăm să includeți info@petitieonline.com în lista de adrese sau lista expeditorilor agreați.

Vă rugăm să rețineți că nu puteți confirma semnătura dvs. răspunzând la acest mesaj.
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook