Petitie impotriva modificarii L223 Legea pensiilor militare

Quoted post

NSPNTJ

#229 Comportament de n-am cuvinte

2015-12-14 15:22

Replică la #180: -  Nu este posibil ca sa avem pensii ca cei care au lucrat la CAP

 

    1. Unii trăiesc decât pentru propriul burdihan. Nu le pasă absolut de ce se întâmplă cu cei din jur;

    2. Indivizi cu asemenea gândire (grav c-au făcut parte din armată) ar merita să primească zero lei pensie până vor demonstra c-au înțeles drama țărănimii din zona colectivizată singura categorie care merita cu adevărat despăgubiri după "revoluția" în care armata a trădat țara cu consecințe pe secole!

   3. Pe lângă jertfa celor care s-au împotrivit la colectivizare  (și care au avut demnitatea lor cu prețul cel mai mare suportat de familiile lor) putem spune că:

   3.1. Majoritatea familiilor au fost deposedate de toată munca lor și a părinților lor de o viață periclitând viața și viitorul copiilor lor. Cu excepția pozitivă, compensare parțială prin Învățământul Gratuit la care au avut access foarte mulți inclusiv la facultate unde se asigura 70% burse dacă te țineai un pic de carte și nu de discoteci!

   3.2. După teroarea și jaful inițial țăranii (de regulă femeile căci mulți soți au fost nevoiți să plece și să trăiască animalic în barăcile de pe șantierele țării) au fost mai mult sau mai puțin obligați să lucreze pe mai nimic la CAP căci toamna târziu li se dădea ceva produse nesemnificative pentru zilele muncite! În ultimii ani în anumite zone, pe lângă alte munci la CAP, la fiecare familie i se băga pe gât o bucată de teren însămânțată cu porumb pe care trebuiau s-o muncească până băgau porumbul în siloz! Se pusese amenzi și pe această muncă nu știau dacă li se dă ceva cum li se dădea mai nimic toamna pe celelalte zile înregistrate ca zile de muncă!

   3.3. Consecința dramatică a muncii de sclav pe fostul pământ furat a fost că 85% din țăranii colectivizați, ca să supraviețuiască au ajuns să fure cu sânul, să se degradeze uman și să contracareze în acest fel umilitor domnia bunului plac a unei găști minuscule ce erau stăpânii CAP-ului: președinte, brigadieri, șefi echipe, primar, poliție, informatorii și cățeii acestora! Aceste găști (profitorii din nou ai haosului creat de "salvatori") au ars arhivele și i-au îndemnat pe naivi și idioți să-și dărâme munca de o viață! Exista o soluție simplă pentru zona ceapizată și nu se ajungea ca milioane de ha să fie lăsate în paragină să le umple bălăriile sau peturile în timp ce țara a ajuns să importe 80% din hrană!

   De ce nici unul din vecinii noștrii nu au procedat așa? Mai există pe planetă un exemplu similar în care un popor (o turmă pentru aceste generații isterice și nesimțite) își taie singur craca de sub picioare? 

  3.4. Consecința pozitivă pentru țară a colectivizării a fost agricultură mecanizată, irigată, zootehnie, pomicultură, viticultură,etc. asistată de ingineri specialiști produși de facultățile de Agronomie! Dar ce folos că am făcut praf totul după isteria din Dec 1989 și de după!

    Prețul a fost plătit de ceapiști și de copiii lor! Ce-am făcut cu această jertfă după 1989? Am vândut țara pe nimic la străini și am amanetat viitorul a cel puțin șapte generații! În plus circa 5 milioane de românii cei mai activi au ales fuga și să alerge ca disperații după orice job în țări străine unde sunt tratați ca gunoaiele planetei! Cei care sunt norocoși (fie și "căpșunari" sau spălători de orice cu facultate) cred c-au prins pe Dumnezeu de picioare. Ceilalți vai mama lor, dorm pe sub poduri, cerșesc, ajung hoți găinari care mai devreme sau mai târziu înfundă pușcăriile!

    Am mai făcut ceva! Un sindicat al militarilor care nu vor să aibă pensia cât a unui ceapist. Mulți ani unii amărâți fără demnitate au primit pensie de 10 lei (pe care trebuia să facă 2xpi) pentru că nici n-au fost băgați în seamă de "salvatorii" care pe mâini au sângele a mii de români naivi! 

    4. Unii lideri ai militarilor clamează cum au fost munciți ei pe șantiere,etc. Jertfa n-a fost decât a soldaților care (dacă nu greșesc) n-au primit nici măcar un cent pentru munca lor din acea perioadă care era ceva mai depărtată de pregătirea militară de specialitate cu excepția că soldatul era pus în situații fizice grele cărora trebuia să le facă față! Dar pentru astfel de munci ar fi trebuit să fie reconpesați cumva cu un fel de "salariu minim pe economie" sau chiar un plus de acord! În schimb mai toți comandanții lor aveau mecanismele lor de mica ciupeală din orice situație iar azi se bat în piept cu ce-au făcut ei!

    Dar ce să mai spunem de cei care au plecat ani de zile și au trăit infernul din război, le-au murit copiii de foame acasă, unii care s-au întors au fost întemnițați,etc. Nu mai vorbesc că n-au primit nici o pensie sau ceva reparatoriu pentru tot ceea ce statul n-a avut grijă! Ce-au primit după 1989 este o mizerie manipulatorie a unui regim de trădare care ne-a manipulat "patriotic"! Grav este crearea unei categorii de nerușinați care se dau "revoluționari" și care au primit și primesc ceea ce n-au primit adevărații veterani de război care au un picior de lemn! Complicitatea la trădarea de țară a acestora este mai mult decât evidentă!

    5. De ce-am acceptat "restitutio in integrum" și marile jafuri ale rechinilor și trădătorilor de țară?  Iată întrebări pentru vajnicii luptători pentru pensii speciale și chiar pentru toți cei care nu mai pot merge de mult în două picioare căci au nevoie și de celelalte două membre!

Raspunsuri

mega2005

#301 Re: Comportament de n-am cuvinte

2015-12-15 17:24:34

#229: NSPNTJ - Comportament de n-am cuvinte 

 Ia vezi,....ca la pct. 4 bati campii. Am fost comandant de pluton in economia nationala si aveam in responsabilitate plutoane de soldati concentrati, multi cu antecedente penale, altii seriosi care castigau pe santiere bani la greu, cam cat un comandant de regiment si mai bine. Se lucra zi lumina, sau schimburi de noapte fara compensare baneasca corespunzatoare. Si eram acolo, cu ei in pufoaica, casca de protectie si cizme de cauciuc .Militarii in termen aveau carnete CEC unde li se virau banii pe care ii castigau luna de luna...ehee, vorbiti unii dar nu stiti ce vorbiti.