Petitie impotriva modificarii L223 Legea pensiilor militare

    Solicitam Avocatului Poporului sa se sesizeze cu privire la intentia Guvernului de a modifica Legea 223 prin OUG.57 pubicata in MO nr.0923/11.12.2015 si de a face demersurile legale catre CCR,cu privire la neconstitutionalitatea prevederilor art.40 ce face referire la    L 223,cat si a procedurii.

   

    Aceasta OUG modifica Legea 223 priviind pensiile militare. O lege aprobata de Parlament,promulgata de Presedinte si publicata in Monitorul ofocial inca din August 2015 si care este o lege organica.

   Aceasta modificare loveste atat militarii pensionati deja ,dar mai ales pe cei care urmeaza a se pensiona dupa 01.01.2016.  

        MOTIVARE PETITIE

     Modificarile din aceasta OUG diminuieaza drastic calculele cuantumului pensiilor militare ,prevazute in L223  la art. 28/29/30 ,cat si neacordarea altor drepturi cuvenite:

1)  Schimbarea bazei de calcu prevazuta la art.       28, de la media tuturor veniturilor brute -la media soldelor de baza.

2)   Pensia stabilită, recalculată și actualizată în condițiile prezentei legi, nu poate fi mai mare de 85%(in loc       de 100% art.29 b.) din baza de calcul prevăzută la art. 28.

3)   Beneficiază, la împlinirea vârstei prevăzute de lege, de pensie de serviciu, în cuantum de 65%(in loc de       80% art.29 a. ) din baza de calcul prevăzută la art. 28.

4)  Eliminarea art. 22 anuleaza dreptul unor categorii de militari de a se putea pensiona in conditiile legii 223.

5)  Incalca art. 2 lit. a),b) si f). cat si faptul ca aceasta lege s-a considerat ca fiind o lege  REPARATORIE fata    de privatiunile si sacrificiile militarilor cat si familiile acestora pe timpul cat ei si-au facut Datoria,                afirmatie ce apartine  initiatorului acestei legi, Gr. GABRIEL OPREA.

       MENTIONEZ SI ALTE DREPTURI CARE NU SE RESPECTA :
  - contributia la pensia suplimentara, drept patrimonial ce nu poate fi furat;

  - furaciunea Ordinului Militar care nu are legatura cu calculul pensiei, ci este o recunoastere a Statului  pentru "Rabdarea Magarului" care a reusit sa indure toate privatiunile sistemului militar si sa nu moara dupa  25 de ani de serviciu;

  - furtul contributiei platite la Bugetul asigurarilor sociale din salariile dobandite dupa trecerea in rezerva in  sectorul privat, prin neacordarea separata a pensiei cuvenite in sectorul public;

 - discriminare si egalitarism prin nevalorificarea la calculul pensiei militare a intregii vechimi din dosarul  militar.

 

     Legea a fost adoptata in bloc de parlament in luna Iulie si a fost in dezbatere publica aproape 4 ani. 

   In aceeasi perioada Parlamentul Romaniei a votat dublarea salariilor demnitarilor cat si dreptul la Pensie pt minim 1 an de mandat. (pensii intre 1500 si 4000 lei) Apoi au triplat salariul Presedintelui si Guvernantilor,dar si pensii pentru Primari.

   E simplu de inteles ca ei isi pot acorda cate drepturi doresc si cat de mari vor,chiar si PENSIE daca au avut minim un an de mandat in Parlament.

   Dar pentru Militari nu mai sunt bani.Pana si pestilor de la cotroceni li se acorda drepturi. Isi bat joc de ROMANI.

   Rusine Autoritatilor Romane ,care permit aceste fapte ,cat si reprezentantilor Armatei Romane care nu apara drepturile si interesele subordonatilor/camarazilor,ba chiar au fost partasi( sau initiatori ai acestei OUG) la aceasta parsiva intentie de a modifica legea 223.

   Rog toti cei afectati de acesta OUG ,cat si pe toti care mai au Demnitate si mai au ceva de spus in priviinta acestor nedreptati ,sa se alature si sa sustina aceasta Petitie.

  Desteptarea !!! Suna Goarna !!!

 

 

        Semneaza 

  Un Roman dezamagit de sistem 

  si de Statul Roman