Petitie impotriva modificarii L223 Legea pensiilor militare

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Petitie impotriva modificarii L223 Legea pensiilor militare


Musafir

#226

2015-12-14 15:52

Pentru ca este neconstitutional denunt acest abuz

Musafir

#227

2015-12-14 16:19

Mi se pare un abuz. De militari, polițiști, jandarmi, ne aducem aminte doar când țara se confruntă cu necazuri, de altfel ca de Dumnezeu, în rest nu ne interesează!

Musafir

#228

2015-12-14 16:20

La intrarea in sisemul militar in anul 1975 mi-am asumat privatiunile serviciului militar, iar statul mi-a oferit prin legile in vigoare un contract cu drepturi si obligatii.
Eu mi-am onorat contractul cu statul dupa o cariera militara completa si am iesit la pensie in anul 2010.
La sase luni de la iesirea mea la pensie, regimul Basescu - Boc, regim care prin actiunile DNA se dovedeste a fi fost un regim antinational de tip mafiot - golanesc, a rupt unilateral contractul pe care l-a avut cu militarii prin promovarea in mod anticonstitutional a unor legi cu actiune retroactiva.
Dupa 4 ani de proteste si actiuni in instanta si plecarea de la putere a golanilor s-a facut dreptate din nou militarilor, iar acum prin noi manevre de culise, se rupe din nou contractul cu militarii, promovand modificari prin OUG a unor legi organice.
Deocamdata nu pot sa ma pronunt asupra performantelor actualei puteri, dar dupa cum a inceput sa foloseasca din nou metodele Basescu - Boc nu cred ca pot sa ma astept la ceva bun.
Col. (r) Kovacs Ludovic
NSPNTJ

#229 Comportament de n-am cuvinte

2015-12-14 16:22

Replică la #180: -  Nu este posibil ca sa avem pensii ca cei care au lucrat la CAP

 

    1. Unii trăiesc decât pentru propriul burdihan. Nu le pasă absolut de ce se întâmplă cu cei din jur;

    2. Indivizi cu asemenea gândire (grav c-au făcut parte din armată) ar merita să primească zero lei pensie până vor demonstra c-au înțeles drama țărănimii din zona colectivizată singura categorie care merita cu adevărat despăgubiri după "revoluția" în care armata a trădat țara cu consecințe pe secole!

   3. Pe lângă jertfa celor care s-au împotrivit la colectivizare  (și care au avut demnitatea lor cu prețul cel mai mare suportat de familiile lor) putem spune că:

   3.1. Majoritatea familiilor au fost deposedate de toată munca lor și a părinților lor de o viață periclitând viața și viitorul copiilor lor. Cu excepția pozitivă, compensare parțială prin Învățământul Gratuit la care au avut access foarte mulți inclusiv la facultate unde se asigura 70% burse dacă te țineai un pic de carte și nu de discoteci!

   3.2. După teroarea și jaful inițial țăranii (de regulă femeile căci mulți soți au fost nevoiți să plece și să trăiască animalic în barăcile de pe șantierele țării) au fost mai mult sau mai puțin obligați să lucreze pe mai nimic la CAP căci toamna târziu li se dădea ceva produse nesemnificative pentru zilele muncite! În ultimii ani în anumite zone, pe lângă alte munci la CAP, la fiecare familie i se băga pe gât o bucată de teren însămânțată cu porumb pe care trebuiau s-o muncească până băgau porumbul în siloz! Se pusese amenzi și pe această muncă nu știau dacă li se dă ceva cum li se dădea mai nimic toamna pe celelalte zile înregistrate ca zile de muncă!

   3.3. Consecința dramatică a muncii de sclav pe fostul pământ furat a fost că 85% din țăranii colectivizați, ca să supraviețuiască au ajuns să fure cu sânul, să se degradeze uman și să contracareze în acest fel umilitor domnia bunului plac a unei găști minuscule ce erau stăpânii CAP-ului: președinte, brigadieri, șefi echipe, primar, poliție, informatorii și cățeii acestora! Aceste găști (profitorii din nou ai haosului creat de "salvatori") au ars arhivele și i-au îndemnat pe naivi și idioți să-și dărâme munca de o viață! Exista o soluție simplă pentru zona ceapizată și nu se ajungea ca milioane de ha să fie lăsate în paragină să le umple bălăriile sau peturile în timp ce țara a ajuns să importe 80% din hrană!

   De ce nici unul din vecinii noștrii nu au procedat așa? Mai există pe planetă un exemplu similar în care un popor (o turmă pentru aceste generații isterice și nesimțite) își taie singur craca de sub picioare? 

  3.4. Consecința pozitivă pentru țară a colectivizării a fost agricultură mecanizată, irigată, zootehnie, pomicultură, viticultură,etc. asistată de ingineri specialiști produși de facultățile de Agronomie! Dar ce folos că am făcut praf totul după isteria din Dec 1989 și de după!

    Prețul a fost plătit de ceapiști și de copiii lor! Ce-am făcut cu această jertfă după 1989? Am vândut țara pe nimic la străini și am amanetat viitorul a cel puțin șapte generații! În plus circa 5 milioane de românii cei mai activi au ales fuga și să alerge ca disperații după orice job în țări străine unde sunt tratați ca gunoaiele planetei! Cei care sunt norocoși (fie și "căpșunari" sau spălători de orice cu facultate) cred c-au prins pe Dumnezeu de picioare. Ceilalți vai mama lor, dorm pe sub poduri, cerșesc, ajung hoți găinari care mai devreme sau mai târziu înfundă pușcăriile!

    Am mai făcut ceva! Un sindicat al militarilor care nu vor să aibă pensia cât a unui ceapist. Mulți ani unii amărâți fără demnitate au primit pensie de 10 lei (pe care trebuia să facă 2xpi) pentru că nici n-au fost băgați în seamă de "salvatorii" care pe mâini au sângele a mii de români naivi! 

    4. Unii lideri ai militarilor clamează cum au fost munciți ei pe șantiere,etc. Jertfa n-a fost decât a soldaților care (dacă nu greșesc) n-au primit nici măcar un cent pentru munca lor din acea perioadă care era ceva mai depărtată de pregătirea militară de specialitate cu excepția că soldatul era pus în situații fizice grele cărora trebuia să le facă față! Dar pentru astfel de munci ar fi trebuit să fie reconpesați cumva cu un fel de "salariu minim pe economie" sau chiar un plus de acord! În schimb mai toți comandanții lor aveau mecanismele lor de mica ciupeală din orice situație iar azi se bat în piept cu ce-au făcut ei!

    Dar ce să mai spunem de cei care au plecat ani de zile și au trăit infernul din război, le-au murit copiii de foame acasă, unii care s-au întors au fost întemnițați,etc. Nu mai vorbesc că n-au primit nici o pensie sau ceva reparatoriu pentru tot ceea ce statul n-a avut grijă! Ce-au primit după 1989 este o mizerie manipulatorie a unui regim de trădare care ne-a manipulat "patriotic"! Grav este crearea unei categorii de nerușinați care se dau "revoluționari" și care au primit și primesc ceea ce n-au primit adevărații veterani de război care au un picior de lemn! Complicitatea la trădarea de țară a acestora este mai mult decât evidentă!

    5. De ce-am acceptat "restitutio in integrum" și marile jafuri ale rechinilor și trădătorilor de țară?  Iată întrebări pentru vajnicii luptători pentru pensii speciale și chiar pentru toți cei care nu mai pot merge de mult în două picioare căci au nevoie și de celelalte două membre!


Musafir

#230

2015-12-14 16:30

pentru pensie

Musafir

#231

2015-12-14 16:44

pentru ca este necesar

Musafir

#232

2015-12-14 16:58

Sunt militar in rezerva, am avut anumite asteptari de la initiativele legislative, care in speta si promulgate si m-am cam saturat de asa brambureala.

Musafir

#233

2015-12-14 17:04

Pentru ca modificările la legea 223/2015 îmi afectează drepturile prevăzute de legea respectivă, lege votata de Parlamentul României!

Musafir

#234

2015-12-14 17:28

Doresc sa se constituie o comisie formata din persoane din fiecare domeniu important de activitate, din toate categoriile sociale, care sa aprobe sau nu, drepturile pe care paralmentarii si le stabilesc singuri.


Musafir

#235

2015-12-14 17:43

Pentru nedreptatea cu care ne trateaza guvernul de tehnocrati.

Musafir

#236

2015-12-14 17:48

Fiindcă trebuie încercat și prin metode pașnice. Dar nu trebuie uitată nici metoda Kalașnikov!

Musafir

#237

2015-12-14 18:19

Si eu sunt afectat de aceasta ordonanta

Musafir

#238

2015-12-14 18:23

De acord si cu referndumul privind componenta si eliminarea imunitatii tuturor oamenilor politici care se ascund in spatele acesteia.

Musafir

#239

2015-12-14 18:24

Sa nu dea Dumnezeu cel Sfant ca tara sa mai aiba nevoie de mine .... am sa-i sugerez sa se bazeze pe javrele de parlamentari, procurori, gineri de presedinti, fostul Sef SMG , hotii si curvele de la Cotroceni .... MI-E RUSINE CA SUNT ROMAN, MI-E RUSINE CA AM FOST MILITAR !!! Mi-e scarba de javra de presedinte ,vanzator de copii, care a spus in fata militarilor-*sunt mandru de voi* ! EU NU SUNT MANDRU DE ACEST HOT !!!!!


Musafir

#240

2015-12-14 18:45

Sunt pensionar MAI si ma afecteaza aceasta modificare a legii nr. 223. In timp ce noua prin acesta modificare ne afecteaza in mod negativ pensiile, alesii nostrii isi maresc ei pensiile si pe deasupra si le fac speciale iar acum si-au marit bugetul de cheltuieli pe 2016.

Musafir

#241

2015-12-14 18:48

intrucat se incalca prevederile constitutionale privind initierea unor OUG ce anuleaza o Lege organica !!

Musafir

#242

2015-12-14 18:56

doresc ca hotii care ne conduc astazi sa aiba soarta lui ceausescu !!! locul tradatorilor este in streang iar daca actualii guvernanti au averi personale mai mari decat bugetul apararii si au binevoit SA BATJOCOREASCA REZERVA ARMATEI PRECUM SI PE CEI ACTIVI atunci forta in care poporul roman are incredere deplina trebuie sa treaca la actiune ,sa-i inlature pe dusmanii care-si bat joc de ei

Acest articol a fost șters de către autorul petiției (Arata detaliile)

2015-12-14 19:05


Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2015-12-14 19:10


Andi H.
Autorul acestei petitii

#245 Re:

2015-12-14 19:15

#243: -  

 nu inteleg la ce va referiti ( cu exceptia faptului ca sunteti de la servicii si ati inceput campania ordonata pt compromitere si dezinformare)


Musafir

#246

2015-12-14 19:25

Pentru ca sunt onorat sa pot face ceva pentru drepturile tuturor pensionarilor militari din Romania, prntru militarii actuali si sei ce vor deveni militari ai acestui stat guvernat de oameni care habar nu au ce inseamna acea "onoare".

Musafir

#247

2015-12-14 19:47

Pentru ca nu mai pot rabda atata "hotie la drumul mare" fara nici un fel de jena , intr-un dispret total fata de lege , cu tupeu si batjocura "cat casa" si pentru lipsa de reactie a celor ce suntem praduiti si sfidati in fiecare secunda impotriva acelor atat de nemernici si necunoscatori ai valorilor fundamentale ale unei societati printre care se numara si ARMATA.

Musafir

#248

2015-12-14 19:54

Pentru ca este abuziva, neconstitutionala, nedreata.

Musafir

#249

2015-12-14 19:58

Fiindca o noua modificare a L 223,Legea pensiilor militare inseamna o bataie de joc inseamna o bataie de joc fata de sacrificiul personal si al familiilor noastre, in decursul zecilor de ani de activitate.

Musafir

#250

2015-12-14 20:05

Respect militarilor romani.Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

kysytään!-- Large modal -->