SPUNE DA IMPOZITARII TUTUROR VENITURILOR BISERICII ORTODOXE!

Quoted post

Cosmin

#658

2015-11-05 09:33

Atentie! Creati un precedent periculos. Parerea mea este ca acest demers reprezinta un pericol enorm la libertatea de alegere si ingradeste libertatea individului. Este de neconceput ca o donatie sa fie impozitata si sa poarte TVA. In loc de a cere taxare suplimentara (nu uitati ca impunand taxe Bisericii, aceasta va fi nevoita sa creasca taxele catre credinciosi), coalizati-va prin a nu mai plati "donatii" la Biserica. Nu va obliga nimeni sa platiti acele taxe. Daca preotii refuza sa va presteze serviciul religios la care s-au obligat prin obiectul ONG-ului lor, puteti fie sa alegeti alt preot/alta confesiune, fie sa va indreptati organelor abilitate (probabil protectia consumatorului ar putea investiga situatia). Cea mai simpla actiune pe care fiecare dintre noi o poate exercita este sa opriti platile catre Biserici - cel putin acolo unde vi se pare ca se profita de bunavointa voastra. 

A cere unui guvern sa reglementeze prin impozitare o activitate non-profit este nu doar absurd, dar imi pare a fi manipulare de mase pentru alte interese. E adevarat ca Biserica are o putere exagerata (cel putin in Romania), dar acea putere o are prin modul in care credinciosii asculta obedient ce li se spune de catre preoti. Vremurile in care preotul si doctorul erau singurii intelectuali ai localitatii au apus demult. 

Nu mai vreti biserici, nu mai platiti contributii! Guvernul va urma exemplul dat de populatie.

Raspunsuri

Gogu

#672 Re:

2015-11-05 10:40:13

#658: Cosmin -  

 Bine,dar ce se întâmplă cu sumele de bani - de ordinul zecilor de milioane de euro- alocate de Guvern anual, cultelor? Din sumele acestea se ridică marile averi bisericești, nu din ăia 50 de bani pe care-i dă săracul din buzunar,la slujba de duminică. Mai se pun la socoteală și fabricile proprii de lumânări, calendare, icoane, etc.Toate sunt produse pentru care trebuie să se plătească TVA