Tratamente pentru hepatita C astazi, nu maine!

Quoted post


Musafir

#238

2015-04-04 15:28

JURAMANTUL LUI HIPOCRAT – se respecta oare in Romania?

 

 

 

Va propun o tema scurta de gandire. Credeti ca juramantul lui Hipocrat se respecta in Romania?

Credeti ca varianta moderna a acestui jurmanat este corecta?

 

Varianta originala a juramantului

 

Jur pe Apollo, pe Asclepios, pe Higeea si Panaceea, pe totii zeii si zeitele, luandu-i ca martori ca voi indeplinni, pe cat ma vor ajuta puterile si priceperea, juramantul si legamantul care urmeaza. 

Pe invatatorul meu intr-ale medicinii il voi socoti deopotriva cu cei care m-au adus pe lume, voi imparti cu el averea mea si, la nevoie, ii voi indestula trebuintele, pe copiii sai ii voi privi ca pe fratii mei si, daca vor dori sa devina medici, ii voi invata fara plata si fara sa le cer vreun legamant. 

Preceptele, lectiile orale si tot restul invataturii le voi impartasi fiilor mei, fiilor invatatorului meu si ucenicilor uniti printr-o fagaduiala si printr-un juramant, potrivit legii medicale, dar nimanui altcuiva. 

Le voi indruma ingrijirea bolnavilor spre folosul lor, pe cat ma vor ajuta puterile si mintea, si ma voi feri sa le fac orice rau si orice nedreptate. 

Nu voi incredinta nimanui otravuri, daca imi va cere, si nu voi indemna la asa ceva, tot astfel nu voi incredinta nici unei femei leacuri care sa o ajute sa lepede. Imi voi petrece viata si voi indeplini mestesugul in nevinovatie si curatie. 

Nu voi practica operatia scoaterii pietrelor din basica udului, lasand-o in seama celor ce se ocupa cu aceasta. In orice casa as intra, voi intra spre folosul bolnavilor, pazindu-ma de orice fapta rea si stricatoare comisa cu bunastiinta, mai ales de ademenirea femeilor si a tinerilor liberi sau sclavi. 

Orice as vedea si as auzi in timp ce imi fac meseria sau chiar in afara de aceasta, nu voi vorbi despre ceea ce nu-i nici o nevoie sa fie destainuit, socotind ca, in asemenea imprejurari, pastrarea tainei este o datorie. 

Daca voi respecta acest legamant fara sa-l calc, fie sa ma bucur pe deplin de viata si de meseria mea, pururi cinstit de ceilalti, iar daca il voi nesocoti si voi fi un sperjur, merit sa am o soarta dimpotriva.  

Varianta moderna a juramantului

 

“Odata admis printre membrii profesiunii de medic:Ma angajez solemn sa-mi consacru viata in slujba umanitatii;

Voi pastra profesorilor mei respectul si recunostinta care le sunt datorate;

Voi exercita profesiunea cu constiinta si demnitate;

Sanatatea pacientilor va fi pentru mine obligatie sacra;

Voi pastra secretele incredintate de pacienti chiar si dupa decesul acestora;

Voi mentine prin toate mijloacele onoarea si nobila traditie a profesiunii de medic;

Colegii mei vor fi fratii mei;

Nu voi ingadui sa se interpuna intre datoria mea si pacient consideratii de nationalitate, rasa, religie, partid sau stare sociala;

Voi pastra respectul deplin pentru viata umana de la inceputurile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar legilor umanitatii.

Fac acest juramant in mod solemn, liber, pe onoare!”

Raspunsuri


Musafir

#239 Re:

2015-04-04 16:30:51

#238: -  

 Aici, nu punem in discutie profesia de medic, se aduna semnaturi pt un nou tratament pt hepatita C, tratament pt care politicul din Romania nu ne da nici un raspuns CLAR

 Pana si APAH-RO, care trebuie sa ne reprezinte, intarzie cu raspunsuri.........S-A DEPUS PETITA UNDEVA  !?.........sau decat noi trebuie sa depunem 2% din impozit si 20% din impozitul pe profit pt conferinte........scuze APAH, daca gresesc, dar conferintele de la IASI si CLUJ, nu au ridicat nr semnaturilor in statistica petitiei !

 DATI-NE RASPUNSURI SI NU STERGETI MESAJUL !

 Felicitari celor care lupta pt aceasta cauza, .......... vom reusi !


Musafir

#251 Re:

2015-04-05 18:42:10

#238: -  

 O tema buna de gândire cred ca era prospectul interferonului (care il mai aveți, postati-l) si anume chenarul negru in care sta scris una dintre cea mai ,,frumoasa" reacție - SUICIDUL

 Postati-l, sa afle toată lumea cu ce otrava sunt îndopați pacienții cu VHC din Romania
Publicitate plătită

Vom aduce această petiție la cunoștința a 3000 persoane.

Aflați mai multe informații...

Facebook