Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

CREANTELE OLTCHIM.

#34271 Re: Re: Re: Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta

2015-02-20 10:30

#34270: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Re: Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta 

 1.1.4. Creantele curente


Creantele curente rezultate din continuarea activitatii Oltchim SA vor fi platite in perioada de reorganizare judiciara conform documentelor din care vor rezulta sau, in ipoteza in care societatea nu va genera suficiente lichiditati din activitatea operationala curenta, plata acestora se va efectua intr-un termen de maximum 5 zile lucratoare de la data incasarii de catre societatea debitoare a pretului reprezentand contravaloarea partilor sociale detinute la Oltchim SPV. Creante curente reprezinta inclusiv sumele datorate de Oltchim SA cu titlul de salarii compensatorii pentru personalul disponibilizat ulterior deschiderii procedurii insolventei.

1.2. Tratamentul creantelor
1.2.1. Categoriile de creante care, in sensul Legii, nu sunt defavorizate
Conform art. 101 alin. (1) lit. D din Lege, “vor fi considerate creante nedefavorizate si vor fi considerate ca au acceptat Planul creantele ce se vor achita integral in termen de 30 de zile de la confirmarea Planului, ori in conformitate cu contractele de credit sau leasing din care rezulta”.
Conform prezentului Plan de reorganizare si fata de Programul de plati, nu exista creante nedefavorizate, in sensul Legii.

1.2.2. Categoriile de creante defavorizate, in sensul Legii, si tratamentul corect si echitabil aplicat prin Planul de reorganizare acestor categorii de creante
Consideratii generale privind tratamentul creantelor defavorizate
Potrivit art. 3 alin. (1) pct. 21 din Legea nr. 85/2006, categoria de creante defavorizate este prezumata a fi categoria de creante pentru care Planul de reorganizare prevede cel putin una dintre modificarile urmatoare pentru oricare dintre creantele categoriei respective:

a) reducere a cuantumului creantei;
b) reducere a garantiilor sau a altor accesorii, cum ar fi reesalonarea platilor in defavoarea creditorului;

Page 102 of 315

c) valoarea actualizata cu dobanda de referinta a Bancii Nationale a Romaniei, daca nu este stabilit altfel prin contractul privind creanta respectiva sau prin legi speciale, este mai mica decat valoarea la care a fost inscrisa in Tabelul definitiv de creante.
Fiecare creanta defavorizata va fi supusa unui tratament corect si echitabil prin Plan.
In conformitate cu art. 101 alin. (2) din Legea nr. 85/2006, tratament corect si echitabil exista atunci cand sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
a) niciuna dintre categoriile care resping Planul si nicio creanta care respinge Planul nu primesc mai putin decat ar fi primit in cazul falimentului;
b) nicio categorie sau nicio creanta apartinand unei categorii nu primeste mai mult decat valoarea totala a creantei sale;

c) in cazul in care o categorie defavorizata respinge Planul, nicio categorie de creante cu rang inferior categoriei defavorizate neacceptate, astfel cum rezulta din ierarhia prevazuta la art. 100 alin. (3) din Legea nr. 85/2006, nu primeste mai mult decat ar primi in cazul falimentului.
De asemenea, in conformitate cu art. 96 alin. (2) din Legea nr. 85/2006, Planul stabileste acelasi tratament pentru fiecare creanta din cadrul unei categorii distincte, cu exceptia cazului in care detinatorul unei creante din categoria respectiva consimte un tratament mai putin favorabil pentru creanta sa.
Tratamentul corect si echitabil aplicat creantelor defavorizate prin Planul de reorganizare se apreciaza in functie de urmatoarele elemente de referinta:
- Tabelul definitiv al obligatiilor debitoarei S.C. Oltchim S.A.;
- Programul de plati (Anexa 1) prevazut prin Planul de reorganizare;
- Raportul de evaluare a activelor proprietatea societatii debitoare, intocmit in conformitate cu prevederile art. 41 alin. (2) din Legea nr. 85/2006.
Fiecare dintre categoriile de creante defavorizate prin Plan, potrivit Legii, va fi analizata din perspectiva elementelor de referinta mentionate mai sus.

Pentru calificarea tratamentului corect si echitabil aplicat creantelor defavorizate prin Plan, este necesara, de asemenea, si efectuarea unei estimari a sumelor distribuite in caz de faliment creditorilor Oltchim SA.

5.1.1 Categorii de creante defavorizate
Categoriile de creante defavorizate, in sensul Legii, sunt, conform prezentului Plan de reorganizare, creantele garantate, salariale, bugetare, chirografare conform art. 96 (Legea 85/2006) si celelalte creante chirografare.

Page 103 of 315

Raspunsuri

CREANTELE OLTCHIM.

#34272 Re: Re: Re: Re: Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta

2015-02-20 10:34:53

#34271: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Re: Re: Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta 

 Astfel cum se poate observa in previziunile fluxurilor de numerar, toate creantele urmeaza a fi platite prin Plan fie intr-o proportie mai mica de 100%, fie in mai mult de 30 de zile de la data confirmarii planului de reorganizare de catre judecatorul sindic.
Aprecieri asupra tratamentului corect si echitabil:
Categoria creantelor garantate
Conform Programului de plati prevazut in cuprinsul Planului de reorganizare, creditorii garantati urmeaza a fi platiti prin Plan intr-un procent de 70% din Suma neta, in termen de maximum 5 zile lucratoare de la data incasarii de catre societatea debitoare a pretului reprezentand contravaloarea partilor sociale detinute la Oltchim SPV.
Astfel, in scenariul A prezentat mai sus,, in ipoteza in care patrimoniul si, respectiv, afacerea Oltchim SA vor fi vandute la pretul de 307 milioane Euro, iar datoriile curente raman la nivelul estimat, platile ar fi dupa cum urmeaza:
- 154,718 mii Euro, daca incasarea pretului ar avea loc in luna 12 de la data confirmarii Planului de reorganizare a Oltchim SA;
- 158,051 mii Euro, daca incasarea pretului ar avea loc in luna 24 de la data confirmarii Planului de reorganizare a Oltchim SA;
- 161,098 mii Euro, daca incasarea pretului ar avea loc in luna 36 de la data confirmarii Planului de reorganizare a Oltchim SA.
De asemenea, in scenariul B prezentat mai sus, in ipoteza in care patrimoniul si, respectiv, afacerea Oltchim SA vor fi vandute la pretul de 307 milioane Euro, iar datoriile curente raman la nivelul estimat, platile ar fi dupa cum urmeaza:

- 148,751 mii Euro, daca incasarea pretului ar avea loc in luna 12 de la data confirmarii Planului de reorganizare a Oltchim SA;
- 155,452 mii Euro, daca incasarea pretului ar avea loc in luna 24 de la data confirmarii Planului de reorganizare a Oltchim SA;
- 162,107 mii Euro, daca incasarea pretului ar avea loc in luna 36 de la data confirmarii Planului de reorganizare a Oltchim SA.
De asemenea, creditorii garantati vor avea optiunea acceptarii conversiei integrale (ipoteza in care nu se va mai efectua alta plata pe baza principiului enuntat anterior) sau partiale (ipoteza in care, in urma platilor efectuate pe baza principiului enuntat anterior, diferenta va fi transformata in actiuni) a creantelor acestora in actiuni ale Oltchim SA, in conformitate cu prevederile de la punctele I si J, articolul 95 din legea 85/2006.

Page 104 of 315