Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

CREANTELE OLTCHIM.

#34257 Re: Re: Re: Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta

2015-02-20 09:56

#34255: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Re: Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta 

 continuare...

Conversia in actiuni a creantelor creditorilor garantati si bugetari va putea fi exercitata de catre acestia oricand pe parcursul perioadei de implementare a Planului de reorganizare cu respectarea procedurilor prevazute de Legea 31/1990 referitoare la modalitatea de aprobare a acestei operatiuni.
C. O modalitate alternativa de realizare a planului de reorganizare este reprezentata de darea in plata a bunurilor imobile terenuri si cladirin (libere de sarcini) catre creditorii bugetari, in contul creantelor pe care acestia le au fata de averea debitorului. Darea in plata a bunurilor debitorului catre creditorii va putea fi efectuata doar cu conditia prealabila a acordului scris al acestora cu privire la aceasta modalitate de stingere a creantei lor si cu conditia aprobarii de catre adunarea creditorilor.
Desi prezentul plan nu foloseste ca si modalitate de stingere a creantelor darea in plata a bunurilor catre creditorii bugetari, acestia au optiunea de a primi bunuri imobile in contul creantelor pe care le detin impotriva OLTCHIM, conform prevederilor art. 95, alin. 6, lit. E din Legea 85/2006.
Aceasta optiune va putea fi exercitata oricand pe parcursul perioadei de implementare a Planului de reorganizare, cu respectarea prevederilor art. 101, paragraful 5 din Legea 85/2006.

Alte masuri esentiale
-Toate contractele de credit aflate in derulare se vor considera scadente, incepand cu momentul confirmarii planului de reorganizare de catre judecatorul sindic.
Prin prezentul Plan, Oltchim SA renunta in mod expres la beneficiul termenului acordat prin contractele de credit aflate in derulare la momentul propunerii Planului.
In consecinta, la data confirmarii Planului de catre judecatorul sindic, aceste contracte se vor considera denuntate, sumele aferente acestora avand natura juridica a unor creante anterioare deschiderii procedurii insolventei, figurand ca atare in Tabelul definitiv al obligatiilor debitoarei.
- Activele Oltchim SA care nu concura la bunul mers al afacerii si care nu vor face obiectul transferului catre Oltchim SPV (e.g activul Ramplast, caminele de nefamilisti, terenurile din afara incintei de pe platformele industriale Valcea) vor putea fi vandute, prin licitatie publica/negociere directa, in conditii de competitivitate si publicitate prealabila, dar nu la mai putin decat valoarea de lichidare a activului, astfel cum este stabilita prin raportul de evaluare intocmit de Winterhil Romania SRL. In cazul vanzarii prin negociere directa se vor respecta principiile prevazute de art. 118 alin. 4 privind supraofertarea.
-Pentru sporirea valorii afacerii care se va transfera, Oltchim SA va putea atrage finantare si va putea participa cu activele sale in contracte de asociere in participatiune sau in orice alte forme de asociere care, conform estimarilor, aduc plusvaloare debitorului. Finantarea poate sa fie purtatoare

Page 79 of 315

de dobanzi si, de asemenea, finantatorul poate sa solicite o participatie in Oltchim SPV. Contractul, termenii si conditiile oricarei noi finantari vor trebui sa fie aprobate, in prealabil, de catre Comitetul si, respectiv, Adunarea creditorilor Oltchim SA. Aceste contracte se vor supune separat aprobarii creditorilor.
-Din fonduri proprii sau atrase, Oltchim SA va lua masuri de redeschidere a unor noi linii de productie existente/adaptate (AF-DOF, PVC, DOTP etc)
- Oltchim SA va lua toate masurile de reducere de costuri (reabilitare instalatii in scopul cresterii randamentului si scaderii consumurilor specifice, etc.) pe care le considera adecvate pentru redresarea operationala, pentru consolidarea rezultatelor pozitive si pentru imbunatatirea acestora.
- In conditiile in care se vor identifica oportunitati de valorificare a patrimoniului si afacerii Oltchim SA diferite fata de cele prevazute in prezentul Plan sau oportunitati de acoperire a masei credale a Oltchim SA diferite fata de cele prevazute in prezentul Plan, va fi convocata Adunarea creditorilor in vederea luarii unei decizii in acest sens.

Page 80 of 315

Raspunsuri

CREANTELE OLTCHIM.

#34258 Re: Re: Re: Re: Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta

2015-02-20 09:59:05

#34257: CREANTELE OLTCHIM. - Re: Re: Re: Planul de reorganizare in procedura insolventei – consultanta 

 continuare...

5.1 Situatia datoriilor generate de functionarea societatii debitoare dupa deschiderea procedurii insolventei si neachitate pana la data de 30 noiembrie 2014


La data de 30 noiembrie 2014, Oltchim S.A. inregistra datorii curente si restante in valoare de aproximativ 50 milioane Euro, defalcate dupa cum urmeaza:

Sold Datorii nete acumulate in insolventa Mii Euro

Participatie RCS-RDS 1,509

Dobanzi Credite Banci 5,850

Furnizori interni si externi 21,574

Clienti in avans interni si externi 478

Salarii nete fara taxe, exclusiv platile compensatorii 3,354

Salarii compensatorii pentru personalul deja disponibilizat 8,699

Bugetul de stat 7,334

Bugetul local 1,542

TOTAL DATORII 50,340

Sursa: Informatii furnizate de catre societatea debitoare


Obiectivele de mediu obligatorii pentru functionarea societatii debitoare
Autorizatia integrata de mediu a societatii Oltchim S.A. cuprinde un plan de masuri care trebuie implementate.
Facem mentiunea ca, din cauza lipsei acute de lichiditati, societatea debitoare nu a reusit sa realizeze decat o mica parte din investitiile prevazute in planul de masuri pe 2014.
Pe baza estimarilor facute de catre reprezentantii societatii debitoare, obiectivele asumate prin autorizatia de mediu pot sa fie realizate, in cel mai optimist scenariu, incepand cu octombrie 2015.
Dupa cum se poate observa in tabelul de mai jos, costul total al investitiilor se ridica la aproximativ 37 milioane Euro, fara a lua in calcul conversia Electrolizei cu mercur in Electroliza cu membrana (care reprezinta aproximativ 71.8 milioane Euro).

Page 81 of 315

continuare....