Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

CREANTELE OLTCHIM.

#33700 Au aparut amanunte despre planul de reorganizare al Oltchim

2015-02-11 14:40

Au aparut amanunte despre planul de reorganizare al Oltchim

"E totul facut pe genunchi, mergem spre faliment!"

• sindicalistul Mihai Diculoiu a rasfoit dosarul si spune ca materialul prezentat de administratorii judiciari este "subtire si vag"

 

 

La doi ani distanta de la intrarea in procedura de insolventa, administratorii judiciari ai SC Oltchim Râmnicu Vâlcea au depus la Tribunalul Vâlcea mult-asteptatul plan de reorganizare. Pe scurt, dosarul are aproximativ 350 de pagini si contine restructurarea operationala si corporativa precum si conversia partiala sau totala a actiunilor creditorilor bugetari in parti sociale sau modalitatea de acoperire a pasivului precum si programul de plata a creantelor. Termenul de executare a planului a fost stabilit pentru 36 de luni de la data confirmarii acestuia, cu posibilitatea de prelungire, conform legii. Termenul de judecata este fixat pentru data de 25 martie. Pe intelesul tuturor, combinatul chimic a ajuns la un  moment zero si se indreapta fie spre salvare, fie spre faliment.

 

 

"Trebuie reluata procedura de insolventa, e singura solutie"

 

 

Liderul de sindicat de la Oltchim, Mihai Diculoiu, a studiat materialul prezentat, si concluziile sale sunt cât se poate de sumbre. "Eu chiar am avut sperante cu acest plan de reorganizare. Din pacate, nu are nimic nou fata de tot ce am tot auzit de doi ani incoace. Achitarea creantelor salariale care consta in platile compensatorii pentru disponibilizati si plata salariilor restante de trei luni se va face, conform planului, in termen de trei ani. Nu se vorbeste de esalonare, de nici un fel de termen. Pentru plata aceasta si, partial, a celorlalte creante se merge pe trei variante de lucru. Varinate I se refera la vânzarea acelui mult-discutat Oltchim SPV la o licitatie care sa porneasca de la 307 milioane euro suma minima, asta in conditiile in care s-a dovedit ca nu exista investitori interesati de asa ceva. Au fost cinci licitatii esuate, ce sa mai speram? A doua varianta este reconversia creantelor in actiuni, in asa fel incat societatea sa devina bancabila, sa se atraga fonduri si sa se mareasca cifra de afaceri. Nici la aceasta varianta nu este nimic concret, doar niste dorinte expuse acolo. In fine, in a treia varianta de lucru se spune despre vânzare de bunuri, active, imobile, fier vechi... La aceasta varianta nici nu este mult de comentat, fiecare intelege ce inseamna. In fine, sunt si variantele de functionare a combinatului pentru perioada urmatoare. Culmea, insa, in urmatorii trei ani se spune ca un an o sa fie de revizie pentru Sectia de Oxoalcooli, eu asa ceva nu am mai auzit in viata mea. Se mai spune si ca se poate reporni Sectia AF DOF, dar toate variantele duc la o pierdere anuala de 20 milioane de euro. Cum sa accepti asa ceva? Ca o concluzie, acest plan de reorganizare este unul in ceata, facut fara specialisti. Eu cred ca Adunarea Creditorilor si chiar judecatorul sindic il vor respinge. Nu se poate sa accepti ceva facut pe genunchi si atârnat in cui. Eu cred ca e nevoie de interventia premierului Victor Ponta care sa duca la reluarea procedurii de insolventa, cu alti administratori judiciari. Daca se merge pe acest plan, se umfla conturile administratorilor cu câte 50.000 de euro in fiecare luna, iar combinatul merge spre faliment. Nu va mai spun ca in prima luna se prevede o economie de 480.000 euro, chiar sunt curios de unde, poate prin noi disponibilizari... Trebuie sa fie si o interventie a oficialitatilor locale, dar de la prefect nu ma astept la nimic, iar cei de la Consiliu Judetean vad ca s-au instalat in posturi caldute si nu-i mai intereseaza. Domnul presedinte Pasat mi-a spus ca nu e treaba lui problema Oltchim. Cum, oare, nu e treaba lui, când presedintele CJ trebuie sa fie garantul functionarii in parametri buni a intregului judet?".

 

Raspunsuri


Musafir

#33702 Re: Au aparut amanunte despre planul de reorganizare al Oltchim

2015-02-11 14:49:03

#33700: CREANTELE OLTCHIM. - Au aparut amanunte despre planul de reorganizare al Oltchim 

 E si diculoiu asta, vai de mama lui. Trebuia sa stea calare pe aia de la guvern, ca de aceea e lider de sindicat. Sa nu plece de acolo pana nu obtine ceva concret. Nu l-am vazut o data la o emisiune pe realitatea, antena, romania tv, b1, sa discute problema Oltchimului.  Sa vina acum sa spuna noua lucruri deja stiute de toti, mare papagal e asta. Viteazul diculoiu. Si valabil pentru toti asa zisii lideri de sindicat. Dar asta mai face si pe grozavul.