Votati pentru mentinerea religiei in scoli

Quoted post


Musafir

#2526

2014-12-31 15:10

cine a spus că va fi scoasă din trunchiul comun oficial? ministrul educatiei? a dat guvernul vreo lege ,parlamentul?presa agită lumea și o instigă împotriva orelor de religie.nici măcar nu a apărut motivarea hotărârii ccr în monitorul oficial. are vreun rost atâta agitație? deocamdată e acest război, campanie contra religiei. oamenii își vor forma o opinie și vor decide. profesorul de religie nu are ce să facă decât să își păstreze calmul și demnitatea.

Raspunsuri


Musafir

#2530 Re:

2015-01-01 20:24:58

 

#2526: -  

 Există un scoaterea la începutul anului 2014 in care același remus cernea a cerut scoaterea religiei din trunchiul comun si înlocuirea ei cu etica iarreligia să fie facultativs. Din nenebăgare de seamă a trecut în luna octombrie în mod tacit prin camera deputaților.  Adică nimeni n-a contestat-o dar nici n-au discut-o. Se consideră trecută tacit prin camera deputaților. Iar remus cernea a postat pe site-ul asur "marea victorie:.

Mai rămâne senatul să o invalideze. Dacă nu... cam adio religie în școli. 

Această petiție vizeaza scoaterea din trunchiul comun a religiei. Se militează pentru menținerea ei în trunchiul comun.


Musafir

#2531 Re:

2015-01-02 03:14:37

#2526: -  

 Înlocuirea Religiei cu un opţional de Etică şi cultură civică ar putea deveni realitate, după ce proiectul de lege a trecut tacit de Camera Deputaţilor şi aşteaptă votul final din Senat. Experţii propun mai degrabă un curs combinat de Istorie a religiilor şi Etică. O propunere legislativă de a înlocui opţionalul de Religie cu „Etică şi cultură civică“ în şcoli a trecut de curând tacit de Camera Deputaţilor şi urmează să fie dezbătută la Comisia de Învăţământ din Senat, cel mai probabil la începutul anului viitor. Iniţiativa de a înlocui controversatul opţional i-a aparţinut deputatului independent remus cernea.