Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#30634 Sindicaliştii de la Oltchim nu cred ...

2014-12-09 08:45

Sindicaliştii de la Oltchim nu cred că investitorii vor depunde, la termen, ofertele angajante pentru preluarea combinatului

 

Autor: Germina Olteanu | marţi, 09 decembrie 2014

 

Sursa: Evenimentul Zilei

 

 
 

Raspunsuri

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.

#30635 Re: Sindicaliştii de la Oltchim nu cred ...

2014-12-09 12:36:04

#30634: - Sindicaliştii de la Oltchim nu cred ... ESTE A TREIA IARNA CONSECUTIV  DE CAND SUNT PROBLEME CU OLTCHIM SI A DOUA IARNA DE  CAND ESTE IN ISOLVENTA RATATA VOIT. Re.Re.Re.Re.Re... Re:

 

 "Sindicaliştii de la Oltchim nu cred ..." si nu o sa creada, deoarece au planuit sa stea de cearta si alte nemernicii..., cu supusii lor cotizanti, si sa le creeze diverse obstructionari si pagube, in loc sa faca  aparare  in procesul insolventei cu statul roman, Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013 in fata judecatorului-sindic, sa ceara si sa vina cu argumente de a aduce toate cerintele pentru societatea Oltchim, a fi redresata si repusa pe drumul cel bun, printr-un plan final de reorganizare si tabel de creante final achitari creditori si indreptarea tuturor pasilor insolventei pentru binele tuturor si salariati care au litigii de munca cu angajatorul, toate conform cu Legea 85/2006 si CCM sustinute de alte legi.

 Insolventa lucrand in acest timp irosit voit de catre participanti.

=========================================================

Sindicaliştii de la Oltchim nu cred că investitorii vor depunde, la termen, ofertele angajante pentru preluarea combinatului

Probabilitatea ca până pe 12 decembrie să fie depusă o ofertă angajantă pentru preluarea combinatului vâlcean este extrem de redusă, a declarat marţi pentru Agerpres liderul sindicatului Oltchim, ing. Mihai Diculoiu.

 

"Pe 12 decembrie probabilitatea ca vreun investitor să depună o ofertă angajantă pentru Oltchim este extrem de redusă, deoarece acel program de reorganizare elaborat în urmă cu un an de Adunarea Generală a Creditorilor nu este atractiv. Deoarece pentru acel Oltchim SPV, care ar urma să preia toate activele viabile ale Oltchim, este prevăzută o garanţie de zece milioane de euro, ce trebuie depusă de ofertant la cumpărarea caietului de sarcini. Mai mult, trebuie spus că acest Oltchim SPV nu este înfiinţat, ci ar urma să fie înfiinţat într-un interval de 6-9 luni după câştigarea licitaţiei", a precizat Diculoiu.

În cazul în care nu ar exista niciun ofertant pentru combinat, lucrurile s-ar complica pentru soarta acestuia, susţine liderul de sindicat.

"Dacă pe 15 decembrie, ziua licitaţiei, nu avem niciun câştigător, Oltchim trebuie să realizeze acel tabel cu creanţele pe care le are de achitat şi, ulterior, trebuie elaborat un plan de reorganizare, care trebuie aprobat în termen de 30 de zile de Adunarea Generală a Creditorilor. Asta înseamnă că apoi, imediat a doua zi, în lipsa unui investitor, Oltchim poate intra în faliment", a mai spus liderul sindical.

http://www.evz.ro/