Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#18400 Campania electorala a inceput si la OLTCHIM - ARPECHIM.

2014-03-21 19:25

#18352: - Anul trecut, în fruntea clasamentului ca număr de persoane concediate s-au aflat Oltchim ...

Campania electorala a inceput si la OLTCHIM - ARPECHIM.
Salariatii si disponibilizatii asteapta "electorata" guvernului pentru OLTCHIM: plata salariilor restante, plata salariilor compensatorii, privatizarea si restartarea combinatului la capacitate.

http://arenavalceana.ro/2014/03/21/costi-radulescu-mihai-diculoiu-instiga-angajatii-din-oltchim-la-violente-si-iesiri-in-strada-speriind-investitorii/

Costi Rădulescu: Mihai Diculoiu instigă angajaţii din Oltchim la violenţe şi ieşiri în stradă, speriind investitorii

21.03.2014 • PoliticaFii primul care comenteaza

Ieri, deputatul Constantin Rădulescu s-a întâlnit cu mai mulţi reprezentanţi ai sindicatelor “Solidaritatea” şi “Victoria”, de la Oltchim, care i-au semnalat că Mihai Diculoiu, preşedintele SLO, ar fi început o campanie electorală pentru PD-L în combinat, creând o atmosferă tensionată.
“Sindicaliştii care m-au căutat la biroul parlamentar mi-au adus la cunoştinţă că, în Oltchim, se petrec lucruri grave. PD-L, prin reprezentanţii săi în Sindicatul Liber Oltchim (SLO), a început să distribuie materiale electorale, cu mesaje anti-guvernamentale, care agită angajaţii din societate. Ei se tem că scopul acestor acţiuni este de fapt compromiterea privatizării combinatului. Ar fi grav să fie aşa şi îi avertizez pe cei care se află în spatele acestor acţiuni că voi sesiza aceste lucruri instituţiilor abilitate”, a avertizat parlamentarul PSD.
Cel mai grav este că incită lumea la violenţe, să iasă în stradă… Astfel de acţiuni îndepărtează investitorii. (…) Eu i-am asigurat că, în ceea ce priveşte situaţia de la Oltchim, nu am culoare politică. Şi cred că acţiunile SLO de a politiza anumite lucruri şi de a scoate foloase electorale din necazurile unor oameni descalifică PDL-ul vâlcean”, a adăugat deputatul Costi Rădulescu.

Raspunsuri


Musafir

#18401 „Cîlea, te lepezi de Roibu?”

2014-03-21 19:36:28

#18400: - Campania electorala a inceput si la OLTCHIM - ARPECHIM.

Campania electorala a inceput si la OLTCHIM - ARPECHIM.
Se fac si se masluiesc cartile.

Salariatii si disponibilizatii asteapta "electorata" guvernului pentru OLTCHIM: plata salariilor restante, plata salariilor compensatorii, privatizarea si restartarea combinatului la capacitate.

http://www.curieruldevalcea.ro/index.php?option=com_k2&view=item&id=37454:cilea-te-lepezi-de-roibu&Itemid=279

 

Vineri, 21 Martie 2014 00:55

„Cîlea, te lepezi de Roibu?”

Scris de  Marius Ciutacu

http://www.curieruldevalcea.ro/media/k2/items/cache/CILEA_00_M.jpg...

În fața celor aproape 20-25 de sindicaliști potrivnici lui Diculoiu, președintele Consiliului Județean s-a jurat „pe ce-am mai sfânt pe lumea asta” că n-a cedat o secundă la presiunile sindicalistului pentru reinstalarea lui Constantin Roibu la cârma combinatului.

Cîlea a admis, în schimb, că acesta era scenariul cu care se năpustise vicepreședintele PDL în sediul Consiliului Județean: „Să nu mai apuc ziua de mâine dacă eu am mai vorbit cu domnul Roibu în ultima vreme. De un an, nu ne-am mai auzit, acum de Sărbători, ce l-am sunat pentru felicitări și atât. Nimic mai mult. Eu nici nu cred că dumnealui mai vrea să revină, sincer să fiu…”.

Corneliu Cernev a insistat pentru ca nimeni din vechea conducere a combinatului să nu mai fie acceptat în viitorul apropiat în fruntea OLTCHIM.


Musafir

#18406 Re: Campania electorala a inceput si la OLTCHIM - ARPECHIM.

2014-03-21 20:07:51

#18400: - Campania electorala a inceput si la OLTCHIM - ARPECHIM.

BAI FRATILOR,DE UNDE A APARUT SI BOSCHETARUL ASTA[DAIA SI MUIEE]COSTI RADULESCU?,,,,,,,CINE I FRATILOR ACEST LINGAU PRIETEN CRED EU FOTA SI SIGUR CU TIGANUL DE CERNEV?,,,,,,,RADULESCULEEEEEEEEEE DUTE N MATA CU PIRVU,TALPASANU SI CERNEV,PE ARGES IN JOS CA PE OLT NU VA LASAM SA L  IMPUTITI ,,  NU STIU DACA VREI  SAU VRETI SA INTELEGETI TRADATORILOR,DAR OLTCHIMUL NU MAI E PAPUSA VOASTRA TRDATORILOR CARE VA M ENUMERAT,,,,,,,,EU PICASSO

JUSTITIARUL

#18409 Domnule Costi Radulescu, UNDE SUNT LANTURILE?

2014-03-21 20:55:55

#18400: - Campania electorala a inceput si la OLTCHIM - ARPECHIM.

"Eu voi fi deputatul care ma voi lega cu lanturile de poarta Oltchimului si a Guvernului pentru ca aceasta bijuterie a industriei românesti sa fie salvata. Le spun atât celor de la Oltchim: e greu, va inteleg, insa, din pacate, ati fost mintiti, manipulati si batjocoriti de pedelisti, de fiecare data când v-au cerut votul in schimbul promisiunilor ca vor salva Oltchimul.", a spus Radulescu, intr-un bisaptamânal vâlcean.


Domnule Costi Radulescu, UNDE SUNT LANTURILE?

A fost salvat OLTCHIMUL, "aceasta bijuterie a industriei românesti" si noi nu stim?
Nu au fost disponibilizari colective la OLTCHIM?

Ati fost si sunteti la putere de aproape doi ani. Ce ati facut pentru OLTCHIM?

Indiferent de culoare politica, toti ve-ti veni sa ne cereti voturi cat de curand. Mai aveti curaj? Va asteptam!

Si daca tot a venit vorba despre sindicate si "campanii electorale" trebuie sa va aduceti aminte ca atunci cand este vorba de voturi politicienii (mai ales cei aflati la putere in momentul alegerilor) fac tot posibilul sa implice in campanii tot ceea ce este posibil: SINDICATE SI LIDERI SINDICALI, patronate, presa, culte, etc.  Trebuie sa spuneti nu numai ca Diculoiu (de la SLO) este in PDL. Trebuia sa-i amintiti pe toti: Cernev
(de la SLO) este in PC, Ghioca (de la SLO) este in UNPR, clanul Spiru, Marinescu Norocel, Dana Munteanu, fosta Mardare (din conducerea OLTCHIM) apartin PNL, Pirvu si Talpasanu (din conducerea OLTCHIM) sunt de la PC.


Musafir

#18418 Romeo Radulescu, solidar cu sindicalistii de la Oltchim

2014-03-22 08:14:33

#18400: - Campania electorala a inceput si la OLTCHIM - ARPECHIM.
Ieri, deputatul Constantin Rădulescu s-a întâlnit cu mai mulţi reprezentanţi ai sindicatelor “Solidaritatea” şi “Victoria”, de la Oltchim.
Cel mai grav este că incită lumea la violenţe, să iasă în stradă… Astfel de acţiuni îndepărtează investitorii" a declarat Costi Radulescu - cel care a promis in campania electorala de la parlamentare, in noiembrie 2012, ca "se va lega cu lanturile de portile OLTCHIMULUI si ale GUVERNULUI" daca situatia de la OLTCHIM nu va fui rezolvata.

http://www.impactreal.ro/2014032116434/Romeo-Radulescu-solidar-cu-sindicalistii-de-la-Oltchim.html

Romeo Radulescu, solidar cu sindicalistii de la Oltchim
Data publicarii: 21-03-14


Printr-o declaraţie politică făcută în Parlament, deputatul PDL Romeo Rădulescu a declarat că se solidarizează cu sindicdaliştii de la Oltchim şi nu îşi doreşte o falimentare a combinatului vâlcean.

"De această dată mă solidarizez cu membrii Sindicatului Liber Oltchim, care au pus la dispoziţia opiniei publice, prin reprezentanţii lor, o radiografie exactă a dezastrului economic indus de cei doi administratori judiciari, în calitate de supervizori ai procedurii de insolvenţă a platformei chimice.

Vedem astfel cum domnii Gheorghe Piperea şi Niculae Bălan sunt plătiţi fiecare cu câte 50.000 Euro pe lună, de aproape un an de zile, pentru o contraperformanţă economică ce nu mai poate fi ignorată. SC Oltchim SA a realizat în anul 2013 o cifră de afaceri de numai 120 milioane de euro şi a raportat o pierdere de 60 de milioane. În toată această perioadă instalaţiile tehnologice au funcţionat la maximum 10% din capacitatea de producţie.

Încă de la sfârşitul lunii mai 2013 au fost disponibilizaţi 969 salariaţi, fără a li se acorda drepturile salariale restante şi plăţile compensatorii, conform Contractului Colectiv de Muncă încheiat la nivelul societăţii comerciale.

Cu toate acestea, au fost menţinuţi toţi cei 21 de directori ai combinatului chimic, fără ca aceştia să piardă privilegiul maşinii de serviciu şi fără a li se diminua drepturile salariale negociate anterior intrării în procedura de insolvenţă.

Mai mult, managementul actual nu a reuşit să acceseze nici măcar capitalul de lucru minimal, în valoare de 45 milioane Euro, necesar repornirii instalaţiilor tehnologice la un nivel care să le aducă profitabilitatea, actuala conducere preferând vânzarea sau închirierea activelor, cum este şi cazul diviziei de profile PVC Ramplast.

Din păcate, incompetenţa ne costă scump, căci salariaţii rămaşi în SC Oltchim au în mod constant întârzieri de trei luni de zile în acordarea drepturilor salariale, iar instalaţiile combinatului nu au mai beneficiat de reviziile curente, existând în orice moment pericolul unor incidente tehnologice şi a accidentelor de muncă", a afirmat deputatul PDL.

 


Musafir

#18440 Fara "strada" nu se mai rezolva nimic in Romania.

2014-03-22 19:58:54

#18400: - Campania electorala a inceput si la OLTCHIM - ARPECHIM.

Cel mai grav este că incită lumea la violenţe, să iasă în stradă… astfel de acţiuni îndepărtează investitorii" a declarat deputatul PSD, Constantin Radulescu, cel care promitea in campania electorala ca se "va lega cu lanturile de portile Oltchimului si ale guvernului" daca problemele Oltchimului nu se vor rezolva.

http://www.europafm.ro/stiri/interne/s-a-incheiat-protestul-de-la-amurco-bacau~n72950/

vineri 21 martie 2014 la 21:11 |

S-a incheiat protestul de la Amurco Bacau

Cei şapte salariaţi de la combinatul de îngrăşăminte chimice Amurco Bacău, care au intrat în greva foamei la mijlocul acestei săptămâni, au renunţat protest.

Ei au luat aceasta decizie după ce patronatul le-a plătit salariile restante pe ultimele trei luni.