Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Quoted post

papusica adevarului

#345 lume lume subiecte fierbinti atentie la maini !!!!

2014-02-15 20:07

Apropo de "perspective arheologice" si rubensienele de acolo printre alte ilustre numa am descoperit unul cu sonoritate mare da mare MARE MARE.Ia cititi atent ce va scriu aici:
DANIELA MARCU vi se pare cunoscut dl arheologi? Daca nu va spun eu
se facea ca in anul Domnului 2009 (cred ca deja a inghetat doamna ca abia s-a pitit dosarul in sertar) cetatea Ardudului fuse aleasa pentru restaurare.Dupa indelungi licitatii cu numeroase firme(1 sic!) iese castigatoare firma SC Damasus SRL incredibil patronata de p(m)atroana Daniela Marcu-Istrate, o arheoloagă cu mult talent dar, mai ales cu simţul gologanilor extrem de dezvoltat.Dupa indelungi sfatuiri MC dadu hrisov si aloca suma mica de 700.000 eur EURO pentru restaurare.(gurile rele spun ca s-a mai suplimentat oo leaca cu cateva zeci de mii de euroi ca sa fie bine)Deci restaurarea urmatoarelor :reabilitarea turnului, amenajarea unui muzeu, a puntei suspendate de acces, lucrări şi prospecţiuni arheologice, ridicarea unui gard şi diverse reparaţii.Se pare că şefa de şantier ar mai avea mult de învăţat atât în ale arheologiei cât şi în domeniul atât de frumos al istoriei artei. Specialista confundă (poate din oboseală, ca să nu fim prea răi cu neştiinţa acesteia), ghiulele de piatră cu nişte obiecte artistice. Mai mult decât atât, poate ar trebuii să mai răsfoiască şi un manual de istorie de clasa a VI-a, pentru a se dumirii asupra epocilor istorice. E jenant ca, un specialist în ale arheologiei şi istoriei medievale, să bage veacul al XVII-lea în rândul celor din epoca medievală!  “Mici” boacăne la Sesiunea de Comunicări a Muzeului Judeţean Satu Mare, ce a avut loc între 7 şi 9 octombrie. Şi, lucrul e consemnat, chiar aşa cum a fost rostit de “vârful de lance” al arheologiei medievale româneşti!
Deci revin dl ET cu astfel de oameni defilati dvs?
Aici papusica adevarului inca nu am terminat, m-ati provocat si rand pe rand o sa mai aduc cate un schelete din curtea din spate.Sa vada si cetateanul platitor de taxe si impozite ce "face" arheologii ai batrani dar si cei tineri(am o poveste incitanta despre cei tineri stati pe fir)

Raspunsuri

Iepurila

#369 Re: lume lume subiecte fierbinti atentie la maini !!!!

2014-02-15 21:13:18

#345: papusica adevarului - lume lume subiecte fierbinti atentie la maini !!!!

Nu va legati de aceasta doamna a arheologiei romanesti. Ea lucreaza pe scara industriala si pe bistari grei. Lucrarile le primeste pe banda rulanta, toata afacerea fiind un angrenaj care este bine uns, de sus si pana jos. Prietenii cam stiu de ce. Cat despre mister Teodor de la MNIR, acesta este un personaj pe care lumea nu da doi gologani, dar cand il apuca scrie vrute si nevrute, insa nu o face decat atunci cand altcineva ii da sugestii sau teme de casa. Saracul este doar o mica unealta aflata in coordonarea basbuzucului Damian, care vrea tronul de la MNIR. Individul se lauda peste tot ca a fost coleg cu prezidentiabilul Crinel si cu alti lautari. Insa ce are sula cu prefectura. La MNIR parca luzerii au fost intelesi sa se adune.