Patrimoniul istoric national între profesionism si amatorism

Quoted post

eu

#43 Motivul este frustrarea si frustrarea este motivul

2014-02-12 10:07

Domnul Silviu Teodor nu se dezminte. Isi confirma imaginea de persoana rea, "cainoasa", dura, gata oricand sa atace si sa acuze fara acoperire. Iar acest lucru il spun si il cunosc cam toti cei care au semnat petitia, in mare parte colegi ai domnului Teodor la MNIR. Dar ipocrizia este mare, mai ales intre arheologi.
Frustrarea domnului Teodor este provocata in acest caz de noile schimbari administrative petrecute in MNIR, in urma carora semnatarul original al petitiei a pierdut functia de sef de directie. Exact, dl Silviu Teodor nu mai este sef al Directiei de Informatica a MNIR si astfel nu-si mai poate alina orgoliul. Probabil si pt ca dl Teodor a fost si cel mai mare suporter al actualului director Ernest Oberlander, gurile cunoscatoare spunand ca proiectul de manager cu care EOT a castigt concursul a fost scris de Silviu Teodor. Ba chiar si in luari de pozitii publice (internautice si nu numai) Silviu Teodor l-a sustinut pe EOT fie laudandu-i cariera stiintifica precum si caracterul ales sau priceperea manageriala, dar poate in mod revelator, atacand-o cu aceasi brutalitate pe contracandidata lui Ernest Oberlander la functia de director, doamna Mihaela Simoion. Concluzia este simnpla Silviu Teodor se razbuna, plateste polite, scuipa unde a pupat.
Cat despre subiectul stiintific si legal al petitiei cred ca toti semnatarii si sustinatorii petitiei care doresc o reformare a legilor patrimoniului au ocazia acum sa faca presiune asupra Ministerului Culturii, care de vreo cativa ani pregateste un Cod al Patrimoniului. Din pacate intr-o maniera naturala pt aceasta institutie, adica netransparenta si neprofesionista lipsita de dialog si deschidere catre alte opinii.
P.S. Dragutii de arheologi ar trebui sa inteleaga ca pasiuni au si altii, iar pe acestia din urma nu-i plateste nimeni ca sa si le traiasca, iar infractorii sunt si printre domniilor lor, poate mai numerosi decat intre, sa spunem, detectoristi. Iar nepublicarea cercetarilor, nu neaparat in editi savante se poate numii tot infractiune atata vreme cat patrimoniul cultural si cetateanul serios are de suferit.

Raspunsuri


Musafir

#373 Re: Motivul este frustrarea si frustrarea este motivul

2014-02-15 21:26:36

#43: eu - Motivul este frustrarea si frustrarea este motivul

Al catelea diacnostician al frustraii oi fi ? Dar motivul tau care o fi? Si pasiunea ta care o fi? Poate ne-o spui si noua.