Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

S. MAX

#16151 Oare până când vom mai fi surzi şi orbi?

2014-01-28 15:49

Incă un fost ministru a fost condamnat. Monica Ridzi a primit de la magistraţi cinci ani de închisoare cu suspendare. Are dreptul să facă recurs. Este fost ministru PDL. Deci toate partidele au condamnaţii şi puşcăriaşii lor. Nu e partid fără corupţi, aşa că nu ştim cu ce poveste vor mai veni la alegeri să ne prostească. După o săptămână aflăm că premierul Ponta a folosit momentul prăbuşirii avionului în Munţii Apuseni şi moartea a doi oameni care plecaseră să salveze vieţi drept paravan pentru a şterge datorii de 500 de milioane de dolari la Rompetrol. Adică luni a picat avionul, au urmat trei, patru zile în care toată presa naţională şi-a aţintit ochii spre catastrofă, emisiuni peste emisiuni, şi n-a mai fost atentă la ce se întâmplă în şedinţa de Guvern de miercuri.

Aşa că Ponta a profitat de ocazie şi a dat Ordonanţă de Urgenţă. S-a grăbit să o publice joi în Monitorul Oficial. Cu Rompetrol, firmă care nu aparţine românilor, a fost posibil, Oltchimul de la Râmnicu Vâlcea a trebuit închis, 1.000 de angajaţi au fost trimişi în şomaj, alţii în şomaj tehnic şi economia Vâlcii a fost distrusă. Dar cum nimeni n-a fost pe fază, Ponta a făcut-o şi pe asta. Apoi a venit viscolul şi zăpada. Toată lumea a îngheţat. A îngheţat atât de tare încât nu i-a mai păsat pe umblă premierul Ponta. L-a văzut că tot apare acolo, în dispozitiv, că face comandamente de urgenţă şi gata. A profitat iar Ponta de codul roşu instituit în câteva judeţe şi s-a dus să joace baschet. Că doar sala de sport nu era sub zăpadă şi sigur i-au făcut şi pârtie până la ea, că doar nu o intra premierul în nămeţi până la genunchi.

În Râmnic, primarul condamnat la patru ani de închisoare, Emilian Frâncu, n-a reuşit să dea zăpada de pe străzi, râmnicenii s-au dat cu maşinile pe derdeluş, inclusiv pe arterele principale, dar oamenii săi le-au făcut cadou cetăţenilor un raport de activitate pe anul trecut. Şi trebuie să apreciem că prin nămeţii de printre blocuri aceştia au reuşit să îl bage în cutiile poştale. A uitat însă să scrie primarul condamnat ce activităţi a desfăşurat în cele cinci luni cât a stat la Penitenciarul Rahova. Şi, uite aşa, a mai trecut o săptămână în care ne-am dat seama că trăim într-o ţară nebună, nebună, nebună! Însă nu ne-a pierit încă spiritul de glumă şi încă mai ştim să facem haz de necaz. Oare până când vom mai fi surzi şi orbi? Gabriela

Preluare articol scris de Gabriela Bercea si publicat in VIATA VALCII -
http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/23311-oare-pan-cand-vom-mai-fi-surzi-i-orbi.html

Raspunsuri

S. MAX
Musafir

#16152 CONSILIUL CONCURENTEI SPUNE CA "MANEVRA" LUI PONTA DE LA ROMPETROL - ESTE AJUTOR DE STAT.

2014-01-28 15:58:19

#16151: S. MAX - Oare până când vom mai fi surzi şi orbi?

 

Afacerea Rompetrol nu este definitiva
Statul este obligat sa scoata la licitatie internationala pachetul de 26% din actiunile Rometrol Rafinarie

Desi Victor Ponta si-a pus, saptamana trecuta, la presiunea Curtii Constitutionale, semnatura pe hotararea care adopta intelegerea cu kazahii, Guvernul va trebui sa scoata la licitatie pachetul de 26% din actiunile Rompetrol Rafinare pe care intentiona sa il ofere kazahilor de la KazMunaiGaz contra a 200 de milioane de dolari, asa cum a agreat in Memorandumul convenit cu societatea, dupa ce Consiliul Concurentei a atentionat asupra riscurilor unei tranzactii directe.

„Trebuie sa existe o procedura competiva. Ca sa vinzi, trebuie sa existe o evaluare: fie evaluarea pietei – adica pretul actiunilor pe bursa, fie din partea unui evaluator independent. Principala problema cu tranzactia era ca nu cumva kazahii sa fie avantajati, adica sa primeasca actiunile prea ieftin, ceea ce ar fi putut constitui ajutor de stat“, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Victor Ponta a adoptat saptamana trecuta o Hotarare de Guvern prin care a aprobat Memorandumul cu Rompetrol, dupa ce anterior il adoptase prin Ordonanta de Urgenta, dar acest lucru a fost gasit neconstitutional.

Prin memorandum, Rompetrol se obliga sa plateasca 200 de milioane de dolari pentru 26,69% din actiunile Petromidia, din care 25 de milioane de dolari reprezinta o prima pentru faptul ca acum kazahii vor detine peste 75% din titluri si vor avea majoritate absoluta. De asemenea, Rompetrol va infiinta un fond de investitii in sectorul energetic sub forma unei societati pe actiuni la care aportul Rompetrol Group va fi de 150 de milioane de dolari si o cota de participare la capital de 80%, statul roman urmand sa detina o participatie de 20%. Din aceasta suma, 30 de milioane de dolari reprezinta cota statului, dar aceasta va fi varsata tot de KazMunaiGaz. Fondul ar urma sa faca investitii de circa un miliard de dolari in urmatorii sapte ani.

Spre deosebire de alte companii privatizate de stat, precum Petrom sau Sidex, Rompetrol nu a beneficiat de stergerea datoriilor. Dobanzile plus obligatiunile rascumparate totalizeaza circa 320 de milioane de dolari, suma la care se adauga cele 200 de milioane de dolari pe care kazahii le vor plati pe pachetul de 26%. Concomitent, pachetul de 18% cu care statul ramane mai valoreaza si el circa 117 milioane de dolari la cotatiile bursiere din acest moment.


Preluare articol publicat in NASUL -
http://www.nasul.tv/2014/01/28/statul-este-obligat-sa-scoata-la-licitatie-internationala-pachetul-de-26-din-actiunile-rometrol-rafinarie/


Musafir

#16156 Re: Oare până când vom mai fi surzi şi orbi?

2014-01-28 17:02:36

#16151: S. MAX - Oare până când vom mai fi surzi şi orbi?

Incă un fost ministru a fost condamnat. Monica Ridzi a primit de la magistraţi cinci ani de închisoare cu suspendare.

 

Eu stiu ca e cu executare! Oricum, urmeaza recursul.