Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post


Musafir

#11071 Bogdan Badea: „Cu Oltchim mai stăm o tură, până când găsim un investitor mare”

2013-11-04 09:19

http://www.voceavalcii.ro/2013110318065/Bogdan-Badea-Cu-Oltchim-mai-stam-o-tura-pana-cand-gasim-un-investitor-mare.html

http://www.voceavalcii.ro/media/k2/items/cache/612debc8c28609fc1df3de75c2575ded_...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Secretarul de stat din Ministerul Economiei vede ca soluţie pentru salvarea combinatului chimic din Vâlcea doar integrarea cu Arpechim într-o formulă de privatizare

Incredibil, dar chinezii au reacţionat prompt la apelul făcut de oficialităţile vâlcene pentru salvarea colosului chimic din sudul municipiului, Oltchim SA! La doar câteva zile după vizita ambasadorului Chinei, Huo Yuzhen, în Râmnicu Vâlcea, trei potenţiali investitori în industria petrochimică din China s-au deplasat, joi, 31 octombrie, împreună cu secretarul de stat din Ministerul Economiei Bogdan Badea, pe platforma chimică din Vâlcea. La doar o zi după aceea, chinezii s-au întâlnit cu reprezentanţii Petrom SA, propietari ai platformei chimice Arpechim.
13. Bogdan Badea Cu Oltchim mai stăm o tură până când găsim un investitor mare 2


http://www.voceavalcii.ro/images/editii/1190/13._Bogdan_Badea_Cu_Oltchim_mai_st%...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

În căutarea investitorilor majori

Cu variante de lucru care au inclus organizarea unor licitaţii-mascaradă, precum cea câştigată de Dan Diaconescu, oficialii din ME caută în continuare soluţia cea mai bună pentru salvarea combinatului chimic din Vâlcea. „Nu mai este un secret pentru nimeni că se doreşte adoptarea unor măsuri de integrare în strategia de privatizare a Oltchim şi a platformei chimice de la Arpechim. Este o variantă pe care o susţin şi eu. De fapt, ceea ce am găsit în actele privitoare la Oltchim din primăvară până în prezent nu mă mulţumeşte cu nimic. Am fost cu reprezentanţii celor trei companii chineze în vizită la Oltchim. Ei s-au arătat încântaţi de ceea ce au văzut acolo. Atât de încântaţi, încât a doua zi au mers în vizită la Arpechim pentru a discuta cu reprezentanţii Petrom. Ceea ce nu se vede însă, la nivelul dumneavoastră, sunt pierderile pe care Oltchim le generează în acest stadiu.Vorbim de 700.000 euro pe lună.Trebuie să reducem aceste pierderi pentru a transforma combinatul într-o unitate atractivă. Nu mai este vorba de vânzări de secţii pe bucăţi. Cu Oltchim mai stăm o tură, până la găsirea unui investitor mare. Autorităţile judeţene vor trebui să gândescă însă unele strategii prin care să susţină măsurile ce vor fi adoptate în perioada următoare. Îmi este teamă de atitudinea lor, în condiţiile în care nu am găsit o foarte mare deschidere", recunoaşte Bogdan Badea. Reprezentanţii Ministerului Economiei au găsit chiar o formulă prin care să susţină un mod de ajutorare al combinatului chimic vâlcean prin integrarea exploatărilor miniere Berbeşti şi Alunu în cadrul CET Govora, societate controlată de Consiliul Judeţean Vâlcea. Măsura ar urma să asigure aburul tehnologic şi energia electrică livrată unităţilor de pe platforma chimică la un preţ mai ieftin decât în prezent.

Raspunsuri


Musafir

#11073 Re: Bogdan Badea: „Cu Oltchim mai stăm o tură, până când găsim un investitor mare”

2013-11-04 09:22:31

#11071: - Bogdan Badea: „Cu Oltchim mai stăm o tură, până când găsim un investitor mare”

Bogdan Badea asta a zis ca Oltchimul trebuie sa mai stea o tura, pana se va privatiza.
Asa e, mai stam o tura, noi avem 7 (sapte) chenzine restante, poate asa vor mai muri dintre noi, ce dracului, selectie naturala, nu? Nesimtitilor, noi abia traim de pe o zi pe alta si voi spuneti: "MAI STAM O TURA !?!?!?!"