Spune NU eutanasierii!Viaţa este un dar

Quoted post

Cristi M.

#3 Da-ne, Doamne, minte!

2013-09-05 13:21

Sa spun NU eutanasierii, si DA pentru pierderea a inca altor vieti omenesti? Nu pot sa fac asta.
Spui "semneaza pentru viata". Care viata? A unui dobitoc, a unui animal? Care oricind, statistic vorbind, poate lua o viata de om, sau si mai des, o poate pune in pericol? Hai sa fim seriosi, omul are drept la viata mai presus de animale, si daca acestea i-l pun in pericol, animalele trebuie sa dispara. La fel ca mustele, tintarii, broastele ce ne intra in casa sau orice animal sau daunator ce ne face rau. Sunt frumosi ciinii, insa cind sunt prea multi, nu e nici o diferenta! De aceea nu pot spune NU eutanasierii.

Raspunsuri

Ispas Ana
Musafir

#4 Re: Da-ne, Doamne, minte!

2013-09-05 13:37:44

#3: Cristi M. - Da-ne, Doamne, minte!

Eu am creat cu mana mea aceasta petitie,pentru a trage un semnal de alarma ca atunci cand se vorbeste despre eutanasiere in Romania,nu se spune totul. Eutanasierea,asa cum este trecuta in cartile pentru medicii veterinari,sau asa cum se gaseste ea pe internet (ca definitie), se realizeaza doar in cazul cainilor bolnavi,batrani sau turbati. Iti convine sa vezi caini (majoritatea sanatosi si pe picioarele lor) morti pe strada,aliniati,ca intr-un razboi? Mie una nu imi convine. Nu imi convine ideea de a se ajunge la un genocid. Exista multe solutii,care din pacate vor ramane in aer. Se v-a recurge la metoda "cea mai simpla" in ochii romanilor,pentru ca in Romania se fura extrem de mult. Pasam responsabilitatea de la o primarie la alta,de la un om la altul. In loc sa stau sa vad panselute in Bucuresti (care vorba aia,rezista doar in primvara-vara) pe fiecare metru patrat,prefer sa pun stampila acolo unde scrie NU eutanasierii si sa incerc sa salvez o viata. Problemele din Oradea si Lugoj s-au rezolvat cu cap si rabdare. S-au gasit bani pentru a infiinta adaposturi. Asta vreau eu pentru orasul in care traiesc,pentru orasul european in care m-am nascut. Se pot face adaposturi mici pentru cateva suflete. Se poate contribui cu bani publici.

Agresivitatea,am zis-o si o sa o mai zic de o mie de ori, porneste de la stapan si de la om in general. Noi singuri suntem de vina pentru cum s-a ajuns in tara asta. Pentru ce se intampla in Bucuresti si in alte orase din Romania,numai noi suntem de vina. Ne-am facut probleme cu mainile noastre. Omul este un mai mare animal decat un simplu caine.

Imi pare extrem de rau ce i s-a intamplat acelui copil. Nu am frati sau surori,dar daca s-ar fi intamplat un asemenea caz in familia mea,nu as fi aruncat vina pe caine. Nu as fi inceput sa ies cu pusca afara si sa incep sa trag pe strada. As fi aruncat vina pe societate (pe ONG-urile de cacat,si sa-mi scuzi limbajul,care exista in momentul de fata). As fi cerut explicatii de la primarie,as fi aruncat vina pe oamenii care adopta si semneaza pentru acesti caini,iar mai apoi ii abandoneaza pe strada.

Repet,si cu asta inchei. Eutanasierea se aplica cainilor extrem de bolnavi,batrani sau turbati. Nu ei sunt de vina pentru ce s-a intamplat,omul este singurul raspunzator. Este parerea mea si o voi sustine in continuare,indiferent de ce o sa aud mai departe.

O zi faina :)

Sara

#7 Re: Da-ne, Doamne, minte!

2013-09-05 18:28:18

#3: Cristi M. - Da-ne, Doamne, minte!

Nu cred ca dobitoc e cine consideri tu. Si nu e normal ca oamenii sa omoare animale, pt ca animalele sunt suflete lasate de Dumnezeu pe pamant. In loc sa ii omoare, ar putea construi mai multe centre de adapost pt animale si atunci nu ar mai fi animale moarte de foame pe strada, nevoite sa manance ce prind. Animalele nu sunt ca oamenii. Oamenii cand mor de foame, pur si simplu mor de foame. Animalele se comporta altfel, innebunesc, li se "activeaza" instinctul de pradator si nu mai sunt prietenoase. Nu cred ca sunt dobitoace pt asta. Dar ce sa iti explic eu tie? Tie, care esti la fel ca ceilalti oameni ce vor doar sa bage in ei si sa se distreze, sa le fie bine doar lor.

NU EUTANASIERII!

#11 Re: Da-ne, Doamne, minte!

2013-09-05 19:32:17

Da-ne Doamne Minte! Pana in acest moment suntem de acord! Este incredibil modul in care ne spalam pe maini de moartea acestui copil, noi ca  SOCIETATE aruncand vina pe un biet animal, care a  actionat  instinctiv. Este incredibil modul in care am sarit EXACT CA UN CAINE LA UN OS(DA-NE DOAMNE MINTE) in momentul in care a venit stim noi cine si ne.a aruncat aceasta idee doar pentru a pune presiune pe cealalta tabara, pe celalat palat si pentru a castiga implicit sau recastiga putina incredere. S.a dovedit inca odata ca avem un spirit de turma extrem de dezvoltat

Omul are drept la viata mai presus de animale? Sa spunem ca da, desi a dovedit de nenumarate ori contrariul. Asta nu inseamna ca ele n.au un drept la viata, acolo cat de mic il au. Care este numarul oamenilor raniti sau omorati de catre cainii comunitari? De un infinit de ori mai mic decat oamenii omorati de catre alti oameni.

In concluzie nu vreau sa fac parte din cei care dau dovada de neputinta, cruzime, lacomie, nu vreau sa fac parte din cei care dau dovada de spirit de turma, nu vreau sa fiu doar un pion aflat pe tabla de sah al unor persoane. Tocmai de aceea spun NU EUTANASIERII SI DA ALTOR SOLUTII.  Ce solutii? Ar fi ogramada daca am fi cu adevarat oameni.

Marina D.

#18 Re: Da-ne, Doamne, minte!

2013-09-07 11:32:51

#3: Cristi M. - Da-ne, Doamne, minte!

Nu spui 'DA pentru pierderea a inca altor vieti omenesti' ! Pentru a evita aceste pierderi,exista si alte posibilitati,nu doar eutanasierea ! Acesti 'dobitoci',asa cum ii numesti tu,sunt si ei niste suflete nevinovate,care se lupta sa supravietuiasca ! Nu e vina lor ca au ajuns in strada,ca nu au ce manca,nu au din ce sa traiasca ! si cine a zis ca "omul are drept la viata mai presus de animale"? Dumnezeu ne-a creat pe toti,inclusiv pe animale pentru a trai cu totii in aceeasi lume! Noi,oamenii,nu avem niciun drept pentru a hotari cine traieste si cine moare !

Si de ce,atunci cand un animal ucide un om pentru supravieturire,nu doar el,ci multi alti indivizi din specia lui sunt omorati,iar cand un om ucide multe animale,din lipsa de ocupatie sau pentru distractie nu primeste nici macar o amenda? Asta se numeste dreptate? ANIMALELE AU SI ELE DREPTURI !