Spune NU eutanasierii!Viaţa este un dar

Ispas Ana
Musafir

/ #4 Re: Da-ne, Doamne, minte!

2013-09-05 13:37

#3: Cristi M. - Da-ne, Doamne, minte!

Eu am creat cu mana mea aceasta petitie,pentru a trage un semnal de alarma ca atunci cand se vorbeste despre eutanasiere in Romania,nu se spune totul. Eutanasierea,asa cum este trecuta in cartile pentru medicii veterinari,sau asa cum se gaseste ea pe internet (ca definitie), se realizeaza doar in cazul cainilor bolnavi,batrani sau turbati. Iti convine sa vezi caini (majoritatea sanatosi si pe picioarele lor) morti pe strada,aliniati,ca intr-un razboi? Mie una nu imi convine. Nu imi convine ideea de a se ajunge la un genocid. Exista multe solutii,care din pacate vor ramane in aer. Se v-a recurge la metoda "cea mai simpla" in ochii romanilor,pentru ca in Romania se fura extrem de mult. Pasam responsabilitatea de la o primarie la alta,de la un om la altul. In loc sa stau sa vad panselute in Bucuresti (care vorba aia,rezista doar in primvara-vara) pe fiecare metru patrat,prefer sa pun stampila acolo unde scrie NU eutanasierii si sa incerc sa salvez o viata. Problemele din Oradea si Lugoj s-au rezolvat cu cap si rabdare. S-au gasit bani pentru a infiinta adaposturi. Asta vreau eu pentru orasul in care traiesc,pentru orasul european in care m-am nascut. Se pot face adaposturi mici pentru cateva suflete. Se poate contribui cu bani publici.

Agresivitatea,am zis-o si o sa o mai zic de o mie de ori, porneste de la stapan si de la om in general. Noi singuri suntem de vina pentru cum s-a ajuns in tara asta. Pentru ce se intampla in Bucuresti si in alte orase din Romania,numai noi suntem de vina. Ne-am facut probleme cu mainile noastre. Omul este un mai mare animal decat un simplu caine.

Imi pare extrem de rau ce i s-a intamplat acelui copil. Nu am frati sau surori,dar daca s-ar fi intamplat un asemenea caz in familia mea,nu as fi aruncat vina pe caine. Nu as fi inceput sa ies cu pusca afara si sa incep sa trag pe strada. As fi aruncat vina pe societate (pe ONG-urile de cacat,si sa-mi scuzi limbajul,care exista in momentul de fata). As fi cerut explicatii de la primarie,as fi aruncat vina pe oamenii care adopta si semneaza pentru acesti caini,iar mai apoi ii abandoneaza pe strada.

Repet,si cu asta inchei. Eutanasierea se aplica cainilor extrem de bolnavi,batrani sau turbati. Nu ei sunt de vina pentru ce s-a intamplat,omul este singurul raspunzator. Este parerea mea si o voi sustine in continuare,indiferent de ce o sa aud mai departe.

O zi faina :)