S.O.S. familia!

Quoted post

Ovi

#947

2013-08-23 13:40

Oh, te rog... Queer as folk s-a bazat foarte mult pe stereotipuri. Lesbienele care stiu sa faca de toate prin casa, Gay-ul suprem, promiscuu care sufera de sindromul Dorian Gray, prietenul care se afla in umbra lui, tanarul adolescent care reuseste sa il seduca, gayul flamboaiant samd. Daca voi chiar credeti ca anumite stereotipuri care mai presus de toate sunt si exploatate de televiziune o sa "cucereasca planeta"... nu mai am nimic de spus.

A doua chestie, adevarul e ca de pe la varsa de 13, 14 ani incepi sa te uiti si dupa alti oameni si daca te deschizi si incerci sa te observi, daca esti gay, o sa observi ca privirea iti sta mai mult pe baieti/barbati, decat pe fete/femei. Si sincer, singura data cand cineva mi-a zic ca sunt ca o fata a fost in clasa a 2-a, cand invatatoarea m-a dat ca exemplu ca as fi linistit si disciplinat si cineva a comentat ca eram "cuminte ca o fata". Eu mi-am scris povestile fiindca am vrut sa vedeti si punctul de vedere ale unui adolescent gay. Normal ca sunt subiective, doar au fost experiente traite de mine.

Dar adevarul este ca homosexualitatea a existat de la inceputul timpului, exista si in ziua de azi si va exista pana la sfarsit. A existat la egipteni, greci, romani, in evul mediu, in epoca industriala si va exista pana la sfarsitul universului.

Diferentele modurilor de a privi homosexualitatea depind de era de care vorbim: In antichitate, problema lor nu era ca esti homosexual, problema oamenilor era ca un barbat trebuie sa fie viril. Si arata asta prin faptul ca in actul sexual, el penetreaza, sau in cel gay, el e activul. Se acceptau relatiile intre barbati atat timp cat cel activ din cuplu avea rolul de profesor, de mentor si era mai batran decat cel pasiv, acest fiind un efeb.

In evul mediu, Crestinatatea institutionalizata, adica biserica a dominat lumea occidentala. Si ati vazut cu totii ce s-a intamplat, inchizitii, cruciade, sclavagism, arderi pe rug si tot felul de alte distractii.

In anii '60, in special in '68, a avut loc unul din cele mai importante evenimente din ultimii 100 de ani. Aici ma refer la revoltele (socialiste dpdv politic) studentesti. Ele au aratat ca mentalitatea nationalisto-religioasa a secolelor 18 si 19 a ramas in urma, datorita dezvoltarii tehnologiei, care a ajutat umanitatea sa aiba acces la multe informatii aproape instantaneu. Acea emancipare, hipiota, impotriva razboiului din Vietnam, impotriva expolatarii oamenilor, impotriva segregarii societatii, care a luptat pentru emanciparea oamenilor s-a mai numit si in alt fel, Revolutia Sexuala. Adevarat, au existat si excese, aici ma refer la promiscuitate, dar i-a facut pe oameni sa isi accepte sexualitatea, sa nu mai fie un tabu. Ceea ce imi doresc eu ca dumneata sa intelegi, e ca homosexualii exista peste tot, angajatul dumneavoastra, angajatorul, prietenul cel mai apropiat, sau chiar copilul dumneavoastra. Chestia e ca in ziua de azi, am ajuns sa dezvoltam indeajuns simtul tolerantei in societate, incat gayii sa nu mai trebuiasca sa stea ascunsi, sa termine cu acele minciuni pe care le-au numit casnicii si sa iubeasca pe cine simt ei de cuviinta.

Acum, legat de legalizarea homosexualitatii. Sa stiti ca, Constitutia din 1927, legaliza homosexualitatea. Aparitia dictaturii regale si a legiunii si mai apoi a stalinismului a facut ca abia in 2000 sa se renunte in criminalizarea ei. Pana si in URSS, cat timp a fost Lenin la conducerea tarii, Uniunea reprezenta cea mai pura forma de socialism, acceptarea minoritatilor, conducerea consililor muncitoresti, internationalism. Asta, pana cand a aparut Stalin si a transformat ideologia intr-un fascism cu retorica socialista. Din pacate, tara a fost in razboi civil in toat perioada in care Lenin a condus-o. Dar sa va spun sincer, A, ce gandire poate fi mai frumoasa decat acceptarea oamenilor ca fiind oameni, fara sa te uiti la pielea lor, etnia lor, nationalitatea lor, religia lor si orientarea lor sexuala?

Raspunsuri

A.

#948 Re:

2013-08-23 13:54:01

#947: Ovi -  

 apreciez oamenii si nu vreau sa-i deranjez cu ceva, insa nu accept manifestarile lor gresite, si aici ma refer la cele fundamental importante (care se rasfrang si asupra celorlalti, nevinovati si neputinciosi) si nu la greselile firesti pe care le poate face oricine. si fiecare trebuie sa se implice sa faca lucrurile mai bune pt ei insisi, dar mai ales pentru cei ce vor veni, pentru ca viitorul este al lor, iar al nostru este prezentul pe care trebuie sa-l folosim cat mai bine si corect cu putinta, ca sa poata sa-si aduca aminte cineva de noi cu bucurie.

A.

#949 Re:

2013-08-23 13:59:14

#947: Ovi -  

 si apropos de "Daca voi chiar credeti ca anumite stereotipuri care mai presus de toate sunt si exploatate de televiziune o sa "cucereasca planeta"" tocmai pentru asta este facuta petitia asta impotriva emisiunii pro tv. pt ca este un stereotip si nu numai, facut pentru a "cuceri lumea". daca vor sa o cucereasca cu adevarat, sa o cucereasca prin cultura curata, dreapta, si frumosul frumos.


Musafir

#951 Re:

2013-08-23 14:24:30

#947: Ovi -

Cand ai descris Revolutia Sexuala in mod pozitiv ai uitat ce a cauzat-o, si anume ''studiile'' (frauda) lui Alfred Kinsey, care au avut o influenta si o distructivitate la fel de mare ca Das Kapital sau Mein Kampf, drept dovada tragem ponoasele si astazi, la cateva decenii dupa ce mizeriile lui au fost expuse.

Cat despre Lenin, vad o idealizare comparabila cu cea a legionarilor de catre extrema dreapta de astazi. Lenin a fost un psihopat. Unul inteligent, e drept, dar tot un psihopat. A lasat insa citate memorabile, dintre care unul are o importanta speciala astazi: ''Vom cuceri lumea prin sloganuri''.




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...