Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

UNU' ALTU'

#2444 GATA CU COMEDIA....

2013-03-30 03:20




Exclusiv Gheorghe Piperea: Saptamana viitoare vor fi concediate peste 1.000 de persoane de la Oltchim, iar 500 vor intra in somaj tehnic/In conditiile actuale, sunt mai mari riscurile inchiderii fata de sansele reorganizarii combinatului
de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Vineri, 29 martie 2013, 17:57 Economie | Companii


Intre 1.000 si 1.200 de angajati ai Oltchim urmeaza sa fie disponibilizati, iar 500 de persoane vor intra in somaj tehnic. "Luni (n.red.1 aprilie) se dau deciziile de concediere, urmand sa primeasca de la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM), pana in data de 15 aprilie, salariile compensatorii pe care le prevede legea", a afirmat intr-un interviu acordat HotNews, Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim. Acesta a mai afirmat ca tot saptamana viitoare, furnizorii vor sista livrarile de materie prima si de energie electrica, motiv pentru care vor fi inchise sectiile care functioneaza in acest moment. Piperea a mai afirmat ca in conditiile actuale, sunt mai mari riscurile inchiderii fata de sansele reorganizarii combinatului. De altfel, chiar FMI si Comisia Europeana considera ca societatea trebuie sa intre in faliment. Pe de alta parte, Piperea spune ca "nu am fost pus acolo sa administrez un faliment, eu am fost pus acolo sa incerc sa evit acest faliment". Vezi in text cat de aproape este Oltchim de faliment.

In privinta persoanelor disponibilizate, Piperea a afirmat ca vor fi in medie 12 salarii compensatorii, din care trei vor fi platite de AJOFM pana pe 15 aprilie. "Oltchim nu era eligibil pentru aceste plati compensatorii de la AJOFM, l-am facut noi sa fie", a afirmat Piperea facand referire la administratorii judiciari si administratorul special. Administratorul judiciar al Oltchim a precizat ca societatea nu poate functiona in conditiile in care se fac plati de 3,2 milioane de euro pe luna pentru salariile celor 3.300 de persoane, incasarile fiind de pana intr-un milion de euro.

"Saptamana viitoare se va inchide curentul, Bullrom inchide propilena, iar Salrom inchide sarea. Si gata, s-a terminat cu Oltchim"
In cazul in care nu va fi obtinuta schema de finantare din partea bancilor si furnizorilor, vor exista doua variante. "Combinatul se pune in conservare in totalitate in asa fel incat sa-l pregatim pentru vanzare asa cum este. Ori se trece la faliment. Aceste chestiuni se pot intampla probabil prin septembrie-opctombrie 2013", a precizat Piperea.

Raspunsuri

EU

#2445 Re: GATA CU COMEDIA....

2013-03-30 07:47:50

#2444: UNU' ALTU' - GATA CU COMEDIA....

La această știre  ce se mai poate face ?     Doar toți salariații să ia luni  cu asalt  ( 1 Aprilie - ziua păcălelilor ) Guvernul și să-l dea jos, în frunte cu Ponta și „ patriotul ” Vosganian .

Acum e cea mai bună ocazie să izbucnească o nouă revoluție ( pornită de la Oltchim ).