Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

as vrea sa intelegeti ceva....

#2386 poate intelege cineva...

2013-03-28 19:18

As vrea sa va supun atentia urmatoarele intrebari:
1. Cine si de ce nu a pus in practica cele doua Memorandumuiri aprobate de Guvernul Romaniei in anul 2010?
2. De ce D-nul Ministrul Daniel Chitoiu si mai ales Seful OSPSI D-nul Romulus Vulpescu nu au facut conversia in actiuni a datoriei istorice AVAS – lucru care ar fi dus la capitalizarea SC OLTCHIM SA Rm Valcea – conform aprobarii Comisieie Europene?
3. De ce Ministerul Economiei a schimbat caietul de sarcini in timpul derularii actiunii de privatizare a SC OLTCHIM SA Rm Valcea, si a permis creearea unei imagini penibile Statului Roman?
4. De ce Ministerul Economiei a permis cooptarea , in sepetembrie 2012, in Consiliul de Administratie a SC OLTCHIM SA Rm Valcea, a actionarului minoritar PCC SE? Ne punem aceasta intrebarea atat timp cat, PCC SE fusese Membru al Consiliului de Administratie si exclus in 2007, el fiind principalul oponent al proiectelor de investitii in SC OLTCHIM SA Rm Valcea, dar in acelasi timp PCC SE derula proiecte de investitii similare la ROKITA POLONIA societate unde este actionar majoritar.
5. De ce dupa numirea in Cosiliul de Administratie al SC OLTCHIM SA Rm Valcea a actionarului minoritar PCC SE, conducerea SC OLTCHIM SA Rm Valcea i-a decizia sa renunte la toate procesele juridice pe rol impotriva PCC SE?
6. De ce Ministerul Economiei – imediat dupa numirea reprezentantului PCC SE in CA a SC OLTCHIM SA Rm Valcea a solicitat conducerii SC OLTCHIM SA Rm Valcea sa ia decizia de declasare a procedurii de insolventa? ( Solicitare respinsa cu vehementa de catre vechea conducere inca din iulie 2012, l-a insistentele Sefului OSPSI, D-nul Romulus Vulpescu).
7. De ce Ministerul Economiei, actionarul majoritar a SC OLTCHIM SA Rm Valcea,propietarul de drept, prin procedura de insolventa, isi deroga rapunderea in favoarea unei Societati Private – de Insolventa ? Daca acesta adjudecare a fost corecta, cum se face ca , la nici 48 de ore de la anuntarea societatii de insolventa , reprezentatntul D-nul Gheorghe Piperea, a declarat public ca din SC OLTCHIM SA Rm Valcea, prin programul de reorganizare, va mai functina cel mult 40-50% si vor ramane cel mult 1.000 de salariati, el neavand timp sa analizeze documentele societatii.
8. De ce firma ROMINSOLV prezinta un raport privind cauzele de intrare in insolventa a SC OLTCHIM SA Rm Valcea,numai pe ultimii trei ani (EFECTUL), si nu si pe ceilalti ani din urma (CAUZA)?
9. De ce firma Rominsolv refuza intalnirea (asa cum in nenumarate randuri Sindicatul Liber Oltchim ia soliciatat) cu un actionar strategic, care este dipus sa finanteze punerea in functiune a SC OLTCHIM SA Rm Valcea?
10. De ce firma Rominsolv doreste, fara a prezenta programul de reorganizare, sa disponibilizeze personal, sa anuleze Contractul Colectiv de Munca, in special acel articol care stipuleaza drepturile ce se cuvin in caz de cocedieri colective?(Valoarea pe care noul propietar ar trebui sa o achite ar fi la nivelul sumei de 57.000.000 euro, asa cum este stipulate in documentatia Price Waterhouse Coopers si care se afla in camera de date a Ministerului Economiei.)
11. De ce Ministerul Economiei si in prezent Rominsolv nu iau in calcul REPROIECTAREA “SC OLTCHIM SA Rm Valcea – PETROCHIMIA PITESTI-RAFINARIA PITESTI”,proiect care ar aduce 1.5% din PIB – ul Romaniei pe an, asa cum a fost prezentat de studiul facut de firma de cosultanta, angajata de Ministerul Economiei in privatizarea OLTCHIM, Price Waterhouse Coopers, studiu care se afla depus in camera de date a Ministerului Economiei?
12. De ce ministerul Economiei nu respecta declaratia facuta de PRIMUL MINISTRU, prin care se angajeaza ca procedura de insolventa sa fie derulata prin reorganizarea societatii si sprijin financiar - mai exact 45.000.000 euro?
13. De ce si mai ales cine a permis, unor asa zisi “LIDERI DE SINDICAT!!!” sa provoace si sa intretina haosul, dezordinea si indisciplina muncii, intr-o societate catalogata cu un mare grad de risc? Minsterul Economiei in timp ce cerea in mod imperativ Sindicatului Liber Oltchim sa actioneze “ cu multa reposabilitate” pentru a nu provoca mari daune IMAGINII SC OLTCHIM l-au creat, l-au sustinut, l-au acceptat la tot felul de intalniri si s-au facut ca nu vad “manifestarile oamenilor muncii” organizate de acest lider de sindicat care in fapt nu sustine altceva decat programul PCC SE – FUNCTIONAREA A 30% DIN SC OLTCHIM SI MAXIM 800 DE SALARIATI.

Raspunsuri

Oltchim

#2391 Re: poate intelege cineva...

2013-03-28 21:19:50

#2386: as vrea sa intelegeti ceva.... - poate intelege cineva...

UN singur raspuns la toate intrebarile colega : din cauza '' sponsorizarilor'' PCC