Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Quoted post

Et moi ... aussi

#2231 #2215 stati linistiti. "Oltchim, o mină de aur, un sac uriaş de bani, plin de găuri!"

2013-03-24 19:25

Administratorul judiciar de la Oltchim Rm. Vâlcea Gheorghe Piperea a dat un interviu pentru “Cotidianul” din data de 22.03.2013 în care afirmă:

“Situaţia este, haideţi să-i spunem, neplăcută, întrucât producţia este redusă undeva către 10% din volumul total şi se supravieţuieşte pe baza unor soluţii conjuncturale, singurele pe care le avem la îndemână în momentul de faţă. Adică mai primim 200-300 de tone de materie primă - propilenă astăzi, şi-apoi peste 30-40 de zile. Apoi nu trece nici măcar o săptămână şi furnizorul de energie, CET Govora, ne ameninţă că ne opreşte electricitatea, Salrom-ul, care ne furnizează saramură, vrea să majoreze preţul acum în plină insolvenţă, iar salariaţii sunt şi ei destul de tracasaţi, se tem pe de-o parte că-şi pierd locurile de muncă, văzând că perspectivele societăţii sunt din ce în ce mai rele. Eu n-am înţeles chestiunea asta... Vă pot spune că lucrăm la un plan de urgenţă de salvare care constă în încercarea de a accesa un credit de aproximativ 15 milioane de euro de la BCR şi în al doilea rând suntem în discuţii cu şapte furnizori şi un client mare, pentru a obţine credit-furnizor de la ei, care să ne permită să asigurăm supravieţuirea pentru următoarele patru luni, astfel încât să avem timp să aplicăm planul de reorganizare, plan care înseamnă o treaptă intermediară către privatizare. Din punctul meu de vedere, aceasta este soluţia pe termen mediu şi lung, vânzarea Oltchim 2, un vehicul care ar urma să se constituie din activele nefuncţionale ale societăţii şi care se va vinde unui investitor, sau unui număr de investitori strategici, actori importanţi şi respectaţi din domeniul petrochimiei, în aşa fel încât Oltchim să reziste competiţiei.

Pentru prima oară, Gheorghe Piperea reevaluează pozitiv combinatul din Vâlcea:

“În mod cu totul paradoxal, neaşteptat pentru mulţi analişti, comentatori şi-aşa mai departe, Oltchim are pe mai departe o piaţă de desfacere foarte bună. Produsele pe care le realizează sunt foarte vandabile, unele dintre ele fiind unice în Europa, produse care se realizează sub patent Oltchim. În altă ordine de idei, activele - deşi este vorba despre un combinat construit în anii ’70 - sunt într-o stare bună de conservare şi pot fi repuse în funcţiune destul de rapid.”

Dar daca nu stati linistiti ...!

"Acum, bineînţeles că este dreptul oamenilor să protesteze, bineînţeles că se tem într-o asemenea perioadă de instabilitate, dar trebuie să se gândească toţi cu foarte mare atenţie dacă asta vor, pentru că se diminuează serios şansele redresării într-un mediu conflictual."

Si nu sunteti solidari cu timonierul (PIPEREA) ...!

"Suntem cu toţii într-o barcă - e adevărat că eu sunt timonierul acestei bărci -, dar barca este în faţa unor valuri destul de mari. Dacă nu suntem solidari ca să evităm naufragiul, atunci timonierul singur n-are cum s-o salveze!"

Oricum TIMONIERUL are cel mai mult de castigat. El nu va pierde nici daca nava va fi salvata, nici daca nava va fi scufundata!

Raspunsuri

Alain

#2266 Re: #2215 stati linistiti. "Oltchim, o mină de aur, un sac uriaş de bani, plin de găuri!"

2013-03-25 10:29:05

#2231: Et moi ... aussi - #2215 stati linistiti. "Oltchim, o mină de aur, un sac uriaş de bani, plin de găuri!"

...uiti un lucru esential : daca Piperea vrea sa denunte contractul de munca, o face in orice pozitie; acum, voi SLO ii dati si motive prin aceasta actionare in justitie.... ca daca ajungeti acolo sa fiti siguri ca va denunta CCM - ma intreb pe cine ar avantaja un eventual faliment..... ca sa nu mai spun ca pana acum ziceati de Cernev ca vrea sa denunte CCM.... cred ca voi nici nu stiti ce semnati.... unii din voi....

 

intreb, vazand ca se vorbeste de Dumitru de la Pitesti : Diculoiu este pe statele de plata Oltchim? El ce statut are? Din ce bani isi ia salariul? Marcu? Prisacaru? Ca tare imi e ca ei nu sunt afectati prea mult de ceea ce se intampla pe aici....