Petiție împotriva cardului național de sănătate cu cip


Musafir

/ #1 cereri refuz card

2013-01-03 15:52

Cine doreste, poate sa trimita si cererea de refuz a cardului, prin posta.

Către Domnul Ministru al Sănătăţii
Ministerul Sănătăţii, Intr. Cristian Popişteanu, nr. 1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Către Domnul Director al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate
Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Calea Călăraşilor 248, Bl. S19, Sector 3, 030634 Bucureşti
Către Domnul/Doamna Director al/a Casei de Asigurări a Judeţului ……................
În atenția Domnului Președinte al Colegiului Medicilor din România
Bulevardul Timișoara nr. 15, cod poștal 061303,Sector 6, București
Către Domnul Președinte al Comisiei pentru sănătate şi familie – Camera Deputaților
Palatul Parlamentului, str.Izvor nr.2-4, sect.5, Bucureşti
În atenția Medicului de Familie……………………...............................................................................................

CERERE

Subsemnatul/Subsemnata…………………………………….........................................................................cetăţean român, domiciliat...................................................................................................................................., plătitor până în prezent a contribuţiei la fondul de asigurări de sănătate (deci asigurat conform legii), din motive bazate în principal pe libertatea credinţelor religioase, pe libertatea gândirii şi a opiniilor şi pe libertatea conştiinţei( drepturi fundamentale care nu pot fi îngrădite sub nicio formă), precum şi din dorinţa de a mi se respecta dreptul la viaţă intimă şi privată, (toate fiind drepturi fundamentale garantate prin Constituţia României) vă aduc la cunoştinţă faptul că nu doresc să primesc un card electronic de sănătate ,cu cip, ca dovadă de asigurat şi nu doresc să mi se întocmească un dosar electronic, cerând dreptul la alternativă (document non-electronic) , pentru a beneficia în continuare de serviciile medicale garantate prin lege. SUNT CONTRIBUABIL CORECT LA FONDUL DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE şi îndeplinesc condiţiile legale pentru a fi considerat asigurat ( conform art 211 al Legii 95/2006 actualizată, calitatea de ” asigurat” o au „toţi cetăţenii români cu domiciliul în ţară(...),care fac dovada plăţii contribuţiei la fond” , iar aceasta calitate şi” drepturile de asigurare încetează odată cu pierderea dreptului de domiciliu sau de şedere în România ”).
Alternativa pe care o solicit este să pot face dovada plăţii contribuţiei la fond cu adeverinţă eliberată de Casa de Asigurări, ca şi până acum , sau să mi se ofere o variantă în care nici nu-mi este atribuit numelui un număr și nici nu mi se oferă un document cu cip cu care să mă identific.
Fac acest demers bazându-mă pe următoarele articole din Constituţia României:
Art.29 - Alin.1 : “Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nicio formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă contrar convingerilor sale. -Alin. 2 : Libertatea conştiinţei este garantată;
Art. 34 - “Dreptul la ocrotirea sănătăţii este garantat.”
Includerea persoanei mele într-un sistem informatic, electronic, global, de evidenţă , supraveghere şi control, în care vor fi introduse din ce în ce mai multe date privind viaţa mea privată,sistem care mi-ar condiţiona existenţa mea în societate și în care identitatea mea ar fi reprezentată de un număr (codul unic de asigurat) și nu de numele meu primit la Botez, contravine convingerilor mele intime şi religioase, creştin-ortodoxe. Acest card de sănătate,cu cip, şi lipsa alternativei reprezintă o constrângere de a adera la o opinie contrară convingerilor mele religioase și o modalitate de încălcare a libertății conștiinței mele. În spiritul toleranţei şi respectului reciproc, solicit să mi se ofere posibilitatea legală de a putea proba calitatea de asigurat cu adeverinţă de asigurat (sau orice alt act non-electronic) aşa cum era prevăzut în legislaţia anterioară, legislaţie care nu mi-a încălcat libertatea gândirii şi a opiniei .
Vă reamintesc faptul că în data de 18.11.2010 a avut loc la sediul Institutului Naţional de Sănătate Publică întâlnirea dintre reprezentanţii Ministerului Sănătăţii, ai Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi reprezentanţi ai societăţii civile, dezbatere publică ce a avut ca temă proiectul de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea Legii nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. În cadrul acestei dezbateri, Domnul Cristian Anton Irimie, secretar de stat,reprezentant oficial al Ministerului Sănătăţii, a făcut promisiunea de a respecta dreptul la alegere și de a oferi alternativă celor care nu doresc să primească cardul de sănătate cu cip, promisiune consemnată în documentul intitulat „Minuta 18.11.2010_8678_6520.doc”.(vezi Anexa)
Adresa documentului: http://www.ms.ro/documente/Minuta%2018.11.2010_8678_6520.doc



Vă mulțumesc,
Data Semnătura