Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

John Doe

/ #241 TREZIREA!!!

2012-11-06 12:33

Acum, ca lupta sindicala a luat sfarsit, ar trebui sa ne trezim in sfarsit, si sa realizam, pana nu va fi prea tarziu, care este de fapt principala revendicare a salariatilor Olchim. Nu salariile restante, nu conducerea, nu schimbarea liderilor sindicali, ci RELUAREA PRODUCTIEI. Daca sindicalistii nascuti peste noapte au avut ca singura preocupare inlaturarea liderului sindical si apropierea de noua conducere, ar trebui ca aceasta situatie sa inceteze si sa incepem sa protestam pentru promisiunile nerespectate:



Guvernul nu a dat nici un leu si nu a intreprins nimic concret pentru acordarea ajutorului de salvare promis. Mai mult a impus o conducere pe criterii politice care accepta declaratiile aberante ale politicienilor privind functionarea combinatului. Cum este posibil ca ministrul economiei sa afirme public faptul ca la Oltchim se functioneaza cu 30% din capacitate, afirmatie preluata de toata presa, si nimeni sa nu dezminta atfel de aberatii. Mai mult ministrul in cauza afirma ca in scurt timp Oltchim va functiona la 65% din capacitate. Cum? Cu ce? Functionarea electrolizei cu membarana (nici aceasta la capacitate) reprezinta nici 5% din total. Cu banii incasati pe soda se achita excusiv energia la CET, iar cum energia reprezinta peste 70% din costul sodei, este lesne de inteles ca fara ajutor de la guvern nu se vor putea acumula niciodata banii necesari pentru pornirea celorlalte sectii sau pentru salarii. Totusi daca guvernul avea cel mai mic gand sa ajute Oltchim-ul ar fi dat deja banii necesari si ar fi umblat dupa aceea pentru aprobari. Mai mult, nu ar mai fi calculat si dobanzi la datoria istorica pentru a face Oltchim-ul cat mai putin atractiv.



Toti, indiferent de culoarea politica si de preferintele sindicale, sunt invitati sa se trezeazca si sa-si exprime ca unica revendicare: implicarea guvernului pentru reluarea productiei. Chiar nu realizam ca Guvernul trage de timp in cel mai grosolan mod cu putinta. De ce nu mai protesteaza nimeni?

Reluarea productiei este singurul deziderat. Reluarea productiei va aduce implicit solutii pentru toate celelalte probleme. Reluarea productiei va readuce increderea clientilor in Oltchim si va genera banii de salarii. Reluarea productiei va da si masura competentei sau incompetentei actualei conduceri.

Deci: Toata lumea sus si tare pentru REPORNIREA PRODUCTIEI si indeplinirea promisiunilor facute de guvern!!!!!! Orice alta revendicare este neimportanta.

Facebook