Sesizarea M. Public pentru cercetarea guvernului Ponta


Musafir

/ #9

2012-07-04 14:49

Nu e corect sa ataci in asemena mod toate institutiile statului de drept, sa faci tot ce iti sta in putere sa controlezi POLITIC toate institutiile statului si din motive POLITICE sa desfiintezi comisii sau sa modifici structura si regulamentul de functionare al CCR: ce fac liderii USL se numeste ABUZ DE PUTERE, iar de aici si pana la dictatura mai e doar un mic pas..

Problema principala este ca USL se foloseste la maxim de nemultumirea populara, absolut normala dupa masurile preventive si foarte radicale luate de guvernele PDL pentru a trece criza economica. Din acest motiv, odata ce romanul de rand, prea preocupat sa isi umple burta ca sa isi dea seama ce i se serveste, este amagit cu mazilirea lui Traian Basescu, nu reuseste sa realizeze pericolul din spatele actiunilor lui Ponta (de exemplu crearea unui precedent).

Pentru mine este clar ca inca nu a disparut din mintea romanului  de rand "vechea oranduire" comunista.. Cu un singur lider si un singur partid. Mai mult aceasta mentalitate se reflecta si in actiunile partidelor politice din Romania: conceptul de pluripartidism este interpretat la modul cel mia primordial posibil - "nu esti de-al nostru, iti rupem picioarele(esti impotriva noatra)" combinat cu "numai noi stim cel mai bine, numai noi avem dreptate, niciunii nu sunt mai buni ca noi".

Cred ca e cazul ca politicienii romani sa se maturizeze si la fel consider ca e cazul si pentru electoratul roman. Aceasta maturizare va fi vizibila doar atunci cand vom avea in fata nu doar castigul singular si imediat (de moment), ci cand vom realiza(electorat si politiceini) ca TREBUIE sa dorim binele intregii tari si tuturor romanilor (toti avem pareri diferite si contradictorii, iar o convietuire armonioasa se poate realiza doar avand ca scop final bunastarea intregii tari si a tuturor romanilor) si ca pentru a obtine un rezultat final remarcabil si foarte bun, este nevoie de multa munca, sacrificii(dorinta de a obtine un rezultat remarcabil) si ceva mai mult timp decat un an, un mandat sau doua mandate.

In opinia mea, demisia lui Ponta nu era nicio paguba pentru romani si pentru USL, deaorece in USL sunt sigur suficienti oameni capabili sa ii ia locul. Demisia lui Ponta ar fi intarit imaginea Romaniei pe plan international si ar fi fost un semnal pentru toti partenerii nostri externi ca am inceput sa evoluam, sa le castigam increderea si sa le obtinem proiectele economica.

Situatia in care suntem acum este exact contrariul si asta mai ales ca cei care castiga sunt cei suspectati de toata lumea ca hoti si usor coruptibili, mai ales prin varful lor de lance in acest moment, Victor Ponta (cu plagiat dovedit).

Nu zic nimic de Traian Basescu, pentruca nu este usa de biserica, iar actiunile lui din ultimul mandat sunt mai mult decat gresite si neadecvate pozitiei si functiei sale. Probabil ca formarea sa si varsta incep sa il tradeze (nu mai are rabdare), dar trebuia sa incerce sa fie mai cizelat, mai elegant si mai educat. La referendum am voi gandi foarte bine a ii mai acord o sansa, iar mare parte din vina o au USL..