Sesizarea M. Public pentru cercetarea guvernului Ponta

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Sesizarea M. Public pentru cercetarea guvernului Ponta


Musafir

#1

2012-06-30 22:40

OPRITI PROCESUL DE INSTAURARE A DICTATURII IN ROMANIA!

RESPECTATI CONSTITUTA SI LEGIILE TARII - conform juramantului depus la investirea in functii!


Musafir

#2

2012-07-01 20:04

Fata de evenimentele deosebit de grave întîmplate în decurs de cîteva zile, unde statul de drept a fost batjocorit de catre un plagiator care nu are nici un Dumnezeu, rog pe totii acei care cred (înca), în democratie, sa se manifeste si sa ceara demisia acestui impostor care nu este demn de aceasta functie. Toate cancelariile europene privesc spre Bucuresti si asteapta reactia românilor. Oare am învatat ceva în cei 22 de ani de democratie...

Musafir

#3

2012-07-02 16:14

E rusinos ceea ce se intampla..Vreau demisia unui om care a mintit,furat si inselat!!

Musafir

#4

2012-07-03 21:23

haideti sa protestam cu totii

Musafir

#5

2012-07-03 22:26

Jos ciuma rosie!

Musafir

#6

2012-07-04 13:42

Ceea ce se intampla in Romania este absolut incredibil. Pe aici toti ne intreaba cum este posibil asa ceva?Aceste 2 payate, Ponta si Antonescu, trebuie sa se opreasca!

Musafir

#7

2012-07-04 13:49

Victor Ponta trebuie sa plece de la guvernare !

Musafir

#8

2012-07-04 14:32

nu dorim intoarcerea la linistea din epoca nastase

Musafir

#9

2012-07-04 14:49

Nu e corect sa ataci in asemena mod toate institutiile statului de drept, sa faci tot ce iti sta in putere sa controlezi POLITIC toate institutiile statului si din motive POLITICE sa desfiintezi comisii sau sa modifici structura si regulamentul de functionare al CCR: ce fac liderii USL se numeste ABUZ DE PUTERE, iar de aici si pana la dictatura mai e doar un mic pas..

Problema principala este ca USL se foloseste la maxim de nemultumirea populara, absolut normala dupa masurile preventive si foarte radicale luate de guvernele PDL pentru a trece criza economica. Din acest motiv, odata ce romanul de rand, prea preocupat sa isi umple burta ca sa isi dea seama ce i se serveste, este amagit cu mazilirea lui Traian Basescu, nu reuseste sa realizeze pericolul din spatele actiunilor lui Ponta (de exemplu crearea unui precedent).

Pentru mine este clar ca inca nu a disparut din mintea romanului  de rand "vechea oranduire" comunista.. Cu un singur lider si un singur partid. Mai mult aceasta mentalitate se reflecta si in actiunile partidelor politice din Romania: conceptul de pluripartidism este interpretat la modul cel mia primordial posibil - "nu esti de-al nostru, iti rupem picioarele(esti impotriva noatra)" combinat cu "numai noi stim cel mai bine, numai noi avem dreptate, niciunii nu sunt mai buni ca noi".

Cred ca e cazul ca politicienii romani sa se maturizeze si la fel consider ca e cazul si pentru electoratul roman. Aceasta maturizare va fi vizibila doar atunci cand vom avea in fata nu doar castigul singular si imediat (de moment), ci cand vom realiza(electorat si politiceini) ca TREBUIE sa dorim binele intregii tari si tuturor romanilor (toti avem pareri diferite si contradictorii, iar o convietuire armonioasa se poate realiza doar avand ca scop final bunastarea intregii tari si a tuturor romanilor) si ca pentru a obtine un rezultat final remarcabil si foarte bun, este nevoie de multa munca, sacrificii(dorinta de a obtine un rezultat remarcabil) si ceva mai mult timp decat un an, un mandat sau doua mandate.

In opinia mea, demisia lui Ponta nu era nicio paguba pentru romani si pentru USL, deaorece in USL sunt sigur suficienti oameni capabili sa ii ia locul. Demisia lui Ponta ar fi intarit imaginea Romaniei pe plan international si ar fi fost un semnal pentru toti partenerii nostri externi ca am inceput sa evoluam, sa le castigam increderea si sa le obtinem proiectele economica.

Situatia in care suntem acum este exact contrariul si asta mai ales ca cei care castiga sunt cei suspectati de toata lumea ca hoti si usor coruptibili, mai ales prin varful lor de lance in acest moment, Victor Ponta (cu plagiat dovedit).

Nu zic nimic de Traian Basescu, pentruca nu este usa de biserica, iar actiunile lui din ultimul mandat sunt mai mult decat gresite si neadecvate pozitiei si functiei sale. Probabil ca formarea sa si varsta incep sa il tradeze (nu mai are rabdare), dar trebuia sa incerce sa fie mai cizelat, mai elegant si mai educat. La referendum am voi gandi foarte bine a ii mai acord o sansa, iar mare parte din vina o au USL..

 


Musafir

#10

2012-07-04 15:40

NU cred ca sunt cuvinte pentru a descrie ceea ce se intampla in ultimele zile in tara. Sper totusi ca romanul se va destepta in ultimul ceas.
Doamne ajuta!

Musafir

#11

2012-07-04 21:37

Acesta-i guvern? Nu, o adunatura de banditi, oameni fara de onoare care urmaresc doar interesele proprii. Murdaresc numele tarii fara sa le pese de consecinte.Sa ne ajute Europa, greu mai scapam de adunatura asta de nelegiuiti.

Musafir

#12

2012-07-06 08:18

Sa nu uitam,niciodata,ca suntem romani,oriunde am fi.Deci,datoria noastra morala este de a fi alaturi de compatriotii nostri de acasa,sa-i sustinem ,pe masura posibilitatilor noastre.S.O.S.!!!!!!!

Musafir

#13

2012-07-06 08:33

de ce nu se afirma public, cat mai multi intelectuali ai tarii, oameni respectabili si cunoscuti, oameni onesti, ptr.a ne organiza sa iesim in strada, ptr.a sustine democratia grav atacata de 'tovarasii" de la putere? Fara organizare, nu va iesi nimic bun...

Musafir

#14

2012-07-06 23:26

Antonescu és Ponta minket eladott néhány szavazat

Musafir

#15

2012-07-07 01:46

Guvernul tonta?,cel mai cinstit guvern de dupa 1989?Da!!!,plin de infractori,penali,plagiatori,mincinosi,ipocriti,somnambuli,astia ne conduc,RUSINE!!!!DEMISIA!SA RASPUNDA PENAL PENTRU TOATE FARADELEGILE FACUTE,PENTRU INCALCARE CONSTITUTIEI.

Musafir

#16

2012-07-07 01:58

Un guvern plin de infractori,trebuie sa plece DEMISIA!si sa raspunda penal,pentru toate infractiunile facute.RUSINE!!!

Musafir

#17

2012-07-07 02:55

Afara cu impostorii,jos mafia uslasa.Demisia plagiatorule!
Ionel Patrut

#18 A TRECUT TIMPUL PROMISIUNILOR. ESTE TIMPUL FAPTELOR!

2012-07-07 11:10


http://www.petitieonline.com/apel_pentru_indexarea_veniturilor_populatiei_salarii_pensii_al

APEL PENTRU INDEXAREA VENITURILOR POPULATIEI (SALARII, PENSII, ALOCATII DE STAT PENTRU COPII, INDEMNIZAŢIE PENTRU CREŞTERE COPIL) SI PENTRU CRESTEREA SALARIULUI MINIM PE ECONOMIE



Avand in vedere ca, prin evenimentele derulate in ultimul timp pe scena politica din ROMANIA, USL detine puterea absoluta in ROMANIA – prin PARLAMENTUL ROMANIEI, prin GUVERNUL PONTA, prin interimatul INSTITUTIEI PREZIDENTIALE, prin intermediul PRESEDINTILOR DE CONSILII JUDETENE si a CONSILIERILOR JUDETENI, prin intermediul PRIMARILOR si a CONSILIERILOR LOCALI – este timpul faptelor pentru GUVERNUL USL – sustinut de PARLAMENT si PRESEDINTE.





TREBUIE SA FACA CEEA CE A PROMIS INAINTE DE PRELUAREA PUTERII, si citez din MEDIAFAX / 29.04.2012 :



Economie

“USL a avansat promisiunea de a face un milion de noi locuri de muncă, astfel încât numărul de angajaţi să devină cel puţin egal cu numărul de pensionari, promiţând, totodată, o creştere economică de 4% anual.



Obiectivul de creare a un milion de noi locuri de muncă va fi posibil, în viziunea USL, în principal, prin reducerea costului muncii şi prin scăderea fiscalităţii.



USL a promis reducerea CAS cu 5% pentru angajatori, reducerea integrală a plăţii CAS datorate de angajatori pentru un an, precum şi zero taxe pentru angajarea în regim part-time şi creşterea salariului minim pe economie la 800 lei/lună.



USL va păstra plafonul de 16% şi va introduce impozitul diferenţiat pe venitul salarial cu deductibilităţi fiscale, astfel: cota 8% – până la 800 lei/lună, cota 12% – de la 800 lei/lună până la 1600 lei/ lună şi cota 16% – pentru ce depăşeşte 1600 lei lună.



După patru ani de mandat USL promite că TVA va reveni la 19%. USL promite, totodată, deduceri de impozite la jumătate din plata pentru pensie privată şi asigurări private de sănătate, cu plafon stabilit.



De asemenea, USL va introduce cota redusă de TVA la producţia de cereale, pâine, carne proaspătă, lapte şi legume (TVA 24%, din care 9% către buget şi 15% dedus producătorului)”.





In alta ordine de idei trebuie sa reamintim faptul ca, de la demisia GUVERNULUI BOC – ceruta insistent de USL si pana in prezent, cursul de referinta publicat de BNR pentru EURO / LEI a crescut de la 4,3420 LEI pentru un EURO (conform curs BNR din 06.02.2012) la 4,5142 LEI pentru un EURO (conform curs BNR din 06.07.2012) generand o crestere a preturilor de cca. 4% care, suprapusa pe majorarea energiei electrice cu 5%, reduce puterea de cumparare a populatiei cu cca. 9%.





Fata de cele mai sus mentionate solicitam GUVERNULUI PONTA, PARLAMENTULUI ROMANIEI si PRESEDINTELUI INTERIMAR AL ROMANIEI – sa demareze urgent procedurile necesare emiterii Ordonantelor de Guvern prin care sa se stabileasca urmatoarele:

CRESTEREA SALARIULUI MINIM PE ECONOMIE LA 800 LEI / LUNA – conform promisiunilor facute – incepand cu data de 01.07,2012;

INDEXAREA VENITURILOR POPULATIEI (SALARII, PENSII, ALOCATII DE STAT PENTRU COPII, INDEMNIZAŢIE PENTRU CREŞTERE COPIL) cu 10% – incepand cu data de 01.07.2012;

INDEXAREA TRIMESTRIALA A SALARIULUI MINIM PE ECONOMIE SI A VENITURILOR POPULATIEI (SALARII, PENSII, ALOCATII DE STAT PENTRU COPII, INDEMNIZAŢIE PENTRU CREŞTERE COPIL) CU RATA INFLATIEI SI DEPRECIEREA MONEDEI NATIONALE IN RAPORT CU EURO.

Musafir

#19

2012-07-07 14:41


http://www.mondialisation.ca/index.php?context=va&aid=31789

"Ponta est aussi actuellement accusé d’allégations de plagiat et de corruption. ...Maintenant, il est accusé, entre autres, d’avoir plagié la moitié de sa thèse de doctorat en droit, à partir de passages d’autres publications scientifiques".
"De vastes structures de corruption de type mafieux se sont développées en Roumanie sous les yeux des commissaires et des représentants du Fonds monétaire international (FMI)"

Musafir

#20

2012-07-07 22:58

SEMNATI "Apelul pentru sesizarea M. Public pt. cercetarea guvernului Ponta"!
http://www.petitieonline.com/apel_pentru_sesizarea_procuraturii

Musafir

#21

2012-07-07 23:04

Protestez impotriva ilegalitatilor comise de USL si instaurarea dictaturii infractorilor.

Musafir

#22

2012-07-07 23:30

Pentru initiatori : Nu e nevoie si de CNP in lista de semnaturi ?

Musafir

#23

2012-07-07 23:58

aceasta guverniada este de tip fascistoid

Musafir

#24

2012-07-08 01:07

stau si analizez asupra coincidentei dintre numele crin antonescu si maresalul antonescu...
Nicolae

#25

2012-07-08 10:55

La aceasta ora, urmarile acestui "puci" nu sant inca destul de clare pentru marea majoritate a maselor.Despre cei ce au votat USL, ce sa mai zic: inconstienti, unii iresponsabili.Au votat doar cu gandul razbunarii pe Boc si Base, pentru ca le-a "umblat"la bani, fara sa gandeasca o clipa ca asta a fost o nevoie imperios necesara...Pacat ca, dupa aceasta masura, guvernantii nu au fost atenti la imaginea lor,stiind destul de clar ca va suferi o erodare destul de mare, si din pacateireversibila, cu toate gafele ce le-a facut si le vor face usl.