Apel pentru Schimbare Adevărată!

luiza volf

/ #1577 concret:

2012-06-19 23:56

CAMPANIA “Pentru VIATA in Romania/ For LIFE in ROMANIA”
Sune DA! pastrarii resurselor Romaniei semnand petitia eco-resurse (varianta on-line http://www.petitieonline.com/signatures/petiia_eco-resurse/) sau descarca formularul (de aici: http://forlifeinromania.webs.com/) si semneaza impreuna cu prietenii tai
http://www.facebook.com/groups/246196742147526/events/#

Este o campanie de STRANGERE DE SEMNATURI PENTRU CELE MAI IMPORTANTE CAUZE ECOLOGISTE si de APARARE A RESURSELOR ROMANIEI. Este o campanie care trage un semnal de alarma asupra urgentei nevoii unei POLITICI UNITARE CU PRIVIRE LA RESURSELE ROMANEI, care sa promoveze INTERESUL NATIONAL AL POPORULUI NOSTRU, in special, CONSERVAREA MEDIULUI si CALITATEA VIETII LOCUITORILOR.
Campania este deschisa TUTUROR ORGANIZATIILOR si PERSOANELOR care sustin cauze din domeniile sus-mentionate. Derularea și evenimentele cheie ale campaniei vor fi permanent înregistrate și apoi difuzate pe Internet (site-ul campaniei, rețele de socializare, comunicate de presă etc) și, în măsura posibilităților, în mass media. Se vor organiza, de asemenea, spectacole dedicate acestor cauze, proiecții de clipuri documentare și prezentări pe temele vizate, conferințe de presă etc. Se vor organiza, de asemenea, spectacole dedicate acestor cauze, proiecții de clipuri documentare și prezentări pe temele vizate, conferințe de presă etc. Intenționăm să extindem apoi campania, în timpul cel mai scurt, la nivel național, începând cu zonele în care mediul și resursele țării sunt cele mai amenințate.
Partea din Petiția Eco-Resurse pe care noi o aducem în cadrul Campaniei "Pentru VIAȚĂ în România", constă în următoarele puncte:
1. Modificarea Constituției (Art.135 lit.d) astfel ca, în loc de"exploatarea resurselor naturale, în concordanţă cu interesul naţional" să se introducă "exploatarea resurselor naturale, în concordanță cu interesul national, fără a aduce atingere ecosistemelor și patrimoniului cultural de interes național și internațional".
2. Adăugarea unui punct la art. 136 și anume: "Concesionarea nu este aplicabilă resurselor naturale ale României; ele pot fi exploatate prin Regii autonome ori instituții publice sau parteneriat public-privat, în care pachetul majoritar de acțiuni să fie deținut de stat."
3. Desecretizarea contractelor dintre Statul Roman și terți.
4. Interzicerea contractelor cu clauze secrete dintre Statul Roman și terți.