Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!

Paul

/ #5044

2012-04-12 11:26

Tot respectul pentru eforturile pe care la face Budapesta pentru prezervarea identitatii culturale a maghiarilor din Romania. Eu ma refeream la viata economica, nu le cea culturala.
Ca maghiarii sunt buni platnici, pot sa o confirm. Cu foarte mici exceptii, clientii maghiari pe care ii am sunt foarte punctuali cu platile, la fel si cu platile catre buget. Chestiune de educatie, pentru care ii felicit.
Nu am sustinut ca nu ar fi normal sa aveti drepturi, ci pur si simplu ma refeream la isteria asta cu ”românizarea”. Tot asa cum nu sustin ca am umblat lumea toata, dar prin Europa am cam fost si astept cu interes sa exemplifici comunitatile etnice coplesite de drepturi despre care vorbesti.
Cred ca nu ai citit cu atentie, eu nu scriam despre vreun invins care a platit mai mult. Porneam de la ”bunurile mostenite” de la Ungaria, pe care, desi invingatori, le-am platit ca si cand am fi fost invinsi. Altfel spus, in 1920 v-am luat cu tot cu datorii si nu o spun la modul peiorativ.
Constat ca de la o discutie punctuala, avand ca subiect autonomia universitara, am ajuns la trimiteri la istorie, drepturi colective s.a.m.d. Poate ca ar fi nimerit ca maghiarii din Romania sa spuna o data pentru totdeauna, raspicat, ce doresc. Exista organizatii - altele decat UDMR, care o da dupa piersic crezandu-se un model de diplomatie - care sustin drepturile maghiarimii, poate ca aceste organizatii ar trebui sa ”rupa pisica” si sa spuna verde-n fata, punctual, ce doresc maghiarii in Romania. Vor ei sa traim impreuna sau isi doresc sa ramana izolati? Cat despre indatoriri, achitarea obligatiilor fiscale este numai una dintre ele, poate cel mai putin importanta, dar asta e deja o alta discutie, pe care prefer sa nu o fac aici. Cu respectul cuvenit, Paul