Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!


Musafir

/ #5033 re: 5032

2012-04-08 00:37

...Intre 1956-1962 au trecut 16 ani , in care a functionat facultatea numai in limba maghiara.
...Intre 1962-2012 au trecut 50 de ani,cu multe generatii de studenti, atat romani cat si maghiari.
...S-au urat intre ei? Nu au putut invata, unii din cauza celorlalti?
Ce ati reusit acum, chiar daca, pana la urma va ramane cum vreti voi, cei radicali? Cu ce vor fi mai buni medicinistii maghiari decat acum? Vor avea aceeiasi profesori si vor invata tot in maghiara.Poate ca le va fi greu si lor sa stie ca invata la o facultate acreditata provizoriu, care oricand va putea sa nu mai fie deloc acreditata.In urmatorii 5 ani, cu facultati de medicina acreditate provizoriu, poate ca TG Mures nu va putea fi centru de rezidentiat. E bine ?
Studentii romani au iesit in strada si au spus ca nu vor separare.Au facut asta pentru a nu pierde acreditarea facultatii si nu pentru ca vroiau sa studieze impreuna cu maghiarii ,pentru ca oricum erau separati la cursuri, inca de la admitere. Studentilor maghiari le-a spus cineva asta?
Dupa cum stiti prea bine maghiarii au limba de predare maghiara la UMF TG. Mures.
Ati intoxicat presa ca vreti studiu in limba materna, conform legii, incat lumea chiar crede ca maghiarii, saracii, nu pot studia si ei in limba materna, in Romania.
Chiar suntem toleranti. Chiar "incapem" de voi. Ne deranjeaza ca distrugeti o facultate serioasa de medicina, cu vocalizele voastre isterice si rautacioase.