Respectati autonomia universitara la UMF Tg-Mures!


Musafir

/ #4993 Re: "S-a revizuit...dar nu s-a schimbat nimic? " sau... "nu s-a revizuit...dar s-a schimbat prin pun

2012-03-30 13:32

#4983: mama unui student - "S-a revizuit...dar nu s-a schimbat nimic? " sau... "nu s-a revizuit...dar s-a schimbat prin punctel

Stimata Doamna,

Totul s-a facut conform Legii Educatiei Nationale. Nici nu s-a cerut mai mult.

Daca ati fi citit-o si legea nu credeati tampeniile lui Copotoiu si ceilalti manipulatori.

 

Aici nu era vorba despre o noua universitate. Totul ramane in cadrul UMF. Doar ca va fi infiintata o noua facultate (a patra):

Facultatea de Medicina si Farmacie.

 

Aceasta noua facultate va avea urmatoarele specializari / programe de studii:

- medicina generala in limba maghiara

- medicina generala in limba engleza

- farmacie in limba maghiara

- asistenta medicala in limba maghiara si limba romana

 

Asta va fi si nimic mai mult. Nici nu s-a cerut mai mult.

 

Specializarea de medicina dentara va ramane in cadrul Facultatii de Medicina Dentara (asta se stie de mult) din mai multe cauze (in primul rand legate de numarul minim de studenti la o facultate).

Specializarile (si nu facultatile) de kinetoterapie, nutritie, moase raman la Facultatea de Medicina Generala, doar ca va fi un numar egal de locuri in lb. romana si maghiara.

 

Deci raman cam acelasi locuri care au fost pana acum si nu se infiinteaza nici-o specializare noua. Asta am scris de multe ori dar nu ne-ati crezut (ne-ati raspuns cu minciunile preluate de la Copotoiu si ceilalti manipulatori: ca noi vrem universitate proprie, ca noi vrem rector roman sau drept Ardealul, si cine stie ce prostii s-au mai scris aici).

Asta e doar o reorganizare a specializarilor existente (prin constituirea noilor catedre si departamente).

Romanii nu pierd nici-un loc, nici-un cadru didactic, nici-un drept. Absolut nimic. Totul era o "manipulare grosolana", precum a spus domnul Prof. Dr. Benedek Istvan, facuta in mod constient de fosta conducere UMF (sa speram ca Azamfirei o sa fie un rector mai bun).

 

Noi nu vroiam universitatea ci doar o facultate (adica respectarea legilor in vigoare). Daca cititi Legea Educatiei Nationale (pt. respectarea careia s-a nascut si acest HG) veti vedea ca nu era vorba de altceva. La UBB Cluj si la UAT Tg. Mures s-a respectat legea si pana acum si romanii n-au patit nimic. Nu vor pati nimic nici la UMF.

Doar ca va fi constituit o facultate noua, predominant maghiara (dar si cu specializari in limba romana si engleza), cu un decan maghiar. La celalalte facultati raman decanii romani care au fost in functie si pana acum (si in plus castigati un prodecan roman la Facultatea de Medicina Generala, unde pana acum era prodecan maghiar, deoarece specializarea de medicina in lb. maghiara a functionat in cadrul acesteia).

La Facultatea de Medicina Dentara ramane decanul roman si prodecanul maghiar.

Iar rectoratul nu se schimba, doar ca va deveni legala in urma armonizarii cartei cu legea in vigoare (deci dl. Prof. Dr. Azamfirei devine intr-adevar rector si nu numai interimar, ce a fost pana acum).

 

Tocmai asta v-am zis: ca voi, romanii nu patiti nimic. Raman acelasi nr. de catedre, acelasi nr. de studenti, acelasi conducere ce a fost pana acum. Doar ca se constituie si catedrele maghiare si engleze in cadrul Facultatii de Medicina si Farmacie si linia de predare maghiara va avea autonomie in cadrul UMF, conform legii.

Asta am spus si pana acum, asta s-a si facut.

Nimeni n-a vrut desfiintarea institutiilor, specializarilor sau locurilor romane.

 

Toata mizeria asta ati facut degeaba, caci oricum s-a facut ceea ce s-a cerut din pornire, iar voi oricum n-ati patit nimic.

Insa conducerea UMF. e responsabila pt. aceasta manipulare isterizare si demonizare a situatiei. Acum toata lumea (inclusiv studentii si parintii romani) poate sa vada ca ei au mintit si nimeni nu a vrut nici-un rau romanilor!

Si dupa ce se incepe predarea in cadrul acestei structuri veti avea ocazia sa constatati si in practica ca nu s-a facut nici-un rau studentilor si cadrelor didactice romani, ca nu s-a luat nimic, nu s-a cerut nimic in plus si nu veti pati nimic.

 

Dar atunci va rog vrumos sa mergeti la Copotoiu si la celalalte cadre care au incitat toata mizeria asta si sa le intrebati:

"Domnu profesor, de ce ne-ati mintit si de ce ne-ati manipulat? Caci n-am patit nimic, maghiarii nu ne-au facut nici-un rau. De ce le-ati demonizat, de ce ne-ati spus tot feluri de povesti timp ce ei nu ne-au facut nimic?"

 

Sa le intrebati si sa ne spuneti ce au raspuns ei. Caci noi stiam si pana acum ce vor sa faca profesorii si intaistatatorii nostri si v-am spus (degeaba) de multe ori ca romanilor nu se va face nici-un rau.

Sa le intrebati, de ce v-au mintit ca nu e asa?