Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!


Musafir

/ #1553 SA VA FIE RUSINE!!

2012-03-27 17:39

Sa va fie rusine tuturor celor care aveti pareri contradictorii.
Da
ROMANILOR : sa va fie rusine
UNGURILOR din Romania: sa va fie rusine
In loc sa ne respectam si sa traim in prietenie, armonie, etc., ne mancam de posterior reciproc.
Suntem o gramada de popor manipulati de niste nemernici care nu mai stiu cum sa se tina mai temeinic de ciolan.
Nu vad nimic rau in pastrarea identitatii etnice si a traditiilor comunitatilor de unguri, sasi, sarbi, tatari, turci, etc.
Daca sunt destui cursanti vorbitori de maghiara care sa ocupe locurile in aceasta limba, de ca sa nu? Si cetatenii vorbitori de aceasta limba, platesc taxe statului roman, deci ....
Pe de alta parte, modul in care ungurii de la guvernare folosesc motive de genul asta ca santaj pe premier este revoltator. Si nici premierul nu are mare putere daca nu poate sa faca treaba decat cu ajutorul acestor unguri.
Asta este doar un exemplu. Problema este mult mai adanca. Se lucreaza de foarte multi ani la perceptia colectiva, prin propaganda si media pentru a intretine si a accentua ura interetnica.
Trist este ca sunt prea multi de ambele tabere care nutresc acesta ura.
Ungurilor: va rog sa nu va mai luati dupa agitatori di diversionisti care lucreaza la aceasta perceptie. Va rog sa ganditi singuri si sa luati decizii intelepte.
Romanilor: Nu va mai atacati atata ca nu sunteti tratati corespunzator cand ajungeti in zone cu populatie majoritara maghiara. Este dreptul oamenilor sa stie ce limba vor ei. Daca au nevoie de translator ca sa citeasca un prospect sau o eticheta este alegerea lor. Sunteti doar frustrati ca sunteti totusi in Romania si nu vi se vorbeste limba sau nu sunteti serviti la magazine sau restaurante sau hoteluri. Aceste intamplari sunt rarisime si au la baza aceasta manipulare de care vorbeam.

In incheiere vreau sa folosesc un cliseu:
Chiar daca in fata ochilor aveti niste pomi, incercati sa vedeti padurea.

PS Sunt din Bucuresti si vreau sa laud potentialul turistic al "tinutului secuiesc" din zona Odorheiul Secuiesc (probabil cea mai mare concentratie de maghiari si cea mai mica de romani). Recomand. (Se primesc lei de-ai nostrii ;))