Respectaţi Legea Educaţiei Naţionale la UMF Tg. Mureş!


Musafir

/ #1222 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re 1067

2012-03-22 01:41

#1218: Judex - Re: Re: Re: Re: Re: Re 1067

"Partea rea a religiei creştine ortodoxe este aceea că este excesiv de tolerantă."

 

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 

Hai nu mă omorâ măi! Nu mai pot de râs.

Excesiv de tolerantă măi! :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

 

Chiar atât de tolerantă îi încât le-a furat şi bisericile greco-catolicilor. Toleranţa nemaipomenită şi nemărginită a ortodocşilor a adus la omorârea sau condamnarea la închiasoare a preoţilot greco-catolici ROMÂNI.

Ortodocşii excesiv toleranţi stau şi astăzi în biserica Bună Vestire (Catedrala Mică) din Târgu Mureş şi RÂD de conaţionalii săi greco-catolici care AU CONSTRUIT-O această biserică (după modelul Bazilicii Sf. Petru din Roma!!!).

Vai ce excesiv de toleranţi îs! :-)))))))

Aceşti ortodocşi excesiv de toleranţi erau atât de buni încât catolicii din Moldova (ceangăii, a căror majoritate e de origine maghiară, dar sunt şi mulţi români romano-catolici) pur şi simplu nu aveau drepturi umane pe lângă ei, din cauza toleranţei excesive, bineînţeles.

În sistemul antonescian de exemplu un romano-catolic nu avea drept la vot şi nu avea voie să cumpără teren pt. casă sau câmp!

Aceşti ortodocşi toleranţi le-au forţat pe greco-catolici (cândva majoritari în populaţia română a Transilvaniei) să treacă la ortodoxie. Şi asta nu s-a întâmplat în evul mediu, domnule! Doar câteva decenii au trecut de atunci...

 

Hai lasă toleranţa excesivă a ortodocşilor...

 

În ceea ce priveşte reforma protestantă, te rog să nu mai vorbeşti nici despre aceasta. Asta e un curent vest-european (legat de curentul umanismului) de reînnoire bisericească, care nici nu a ajuns la voi. Deci nu cred că înţelegi despre ce vorbeşti.

 

Şi în ceea ce priveşte pe Sfântul Ştefan al Ungariei, ar trebui să vorbeşti despre el cu o anumită sfială. Îţi atrag atenţia că vorbeşti despre un sfânt venerat nu numai în biserica catolică ci ŞI ÎN CEA ORTODOXĂ (în 2000 la Budapesta, de IPS Bartolomeu I, patriarhul ecumenic de Constantinopol).