Apel pentru Schimbare Adevărată!


Musafir

/ #1155

2012-02-05 00:57

Sunt de acord cu textul acestei petitii benefice.
Problema functionarii corecte a justitiei este primordiala. Legile sa fie aplicate in aceasta tara iar hotararile judecatoresti definitive sa aiba un termen scurt de la debut proces. In acest fel se termina cu coruptia,furtul,necinstea. Ar mai trebui si modificata Constitutia in cateva segmente. De exemplu, parlamentul sa fie unicameral(cum l-am votat ca popor)iar partidele sa detina in el max.40% din locuri.Restul prin candidatura din societatea civica orice persoana cinstita,competenta la locul sau de manca conform pregatirii detinuta care candideaza independent.
Migratia(din partid in altul, din independent in partid,etc) pe timp mandat parlamentar conduce la excluderea persoanei din parlament si alegerea altei persoane imediat din segmentul respectiv.
Fiecare Minister, autoritate locala(primarie,etc) sa comunice in clar lunar un raport cum a cheltuit banul public alocat. Sa se termine cu incompetenta aici si cu furtul.
Licitatiile publice( soc.de stat,regii,etc) sa fie facute de firma straina cu cooptare persoane competente din societatea civica. In acest fel se "inchide" si acest izvor de furt pentru atatia.
Pensionarii sa nu plateasca nici un impozit,alte taxe,etc la pensia care si asa este calculata cu necunoscute si/sau greseli. Este impozit pe viata?
Invatamantul preuniversitar trebuie regandit din temelii.
Pentru eventualele mari privatizari "vazute" de guverne, sa se efectueze in baza unui referendum.
Statul trebuie sa aiba grija de un minim de societati de stat "strategice" si acestea sa fie conduse de competenti precum in societati private ca sistem de competente.
Multe alte lucruri de facut se pot aborda daca este deschidere la guvern si daca incepe ceva real sa se schimbe in aceasta tara.