Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #50621 Virgiliu Băncilă, Chimcomplex: Săptămâna viitoare va exista Compania Română de Chimie. Vrem să prelu

2018-04-03 05:54

Virgiliu Băncilă, preşedinte CA Chimcomplex Borzeşti, a declarat la Adevărul Live că a rezervat la Registrul Comerţului denumirea de „Compania Română de Chimie”, care va exista de săptămâna viitoare, urmând să fie acţionarul Chimcomplex. Totodată, el a spus că doreşte preluarea fostului combinat de cauciuc Carom Oneşti..

Virgiliu Băncilă, Chimcomplex:

Săptămâna viitoare vom avea un Consiliu de Administraţie al acţionarilor Chimcomplex, care se va transforma în Compania Română de Chimie. Avem rezervat la Registrul Comerţului numele. Aşadar, săptămâna viitoare va exista Compania Română de Chimie. Ea va fi acţionarul Chimcomplex şi de aici se va dezvolta”, a declarat Băncilă.

El a spus că această companie vrea relansarea industriei chimice româneşti şi se va îndrepta către industria de îngrăşăminte chimice, către producţia de pesticide şi către producţia de cauciuc. „Direcţia pe care noi o gândim în etapa următoare este să ne orientăm spre industria de îngrăşăminte chimice. România are o bază agricolă impresionantă. Fără îngrăşăminte nu se poate gestiona competitiv această bază agricolă şi se importă foarte mult din străinătate. Singurul producător român, Azomureş, nu asigură necesarul”, a spus reprezentantul Chimcomplex. Pasul următor, pe care Chimcomplex deja l-a început, este orientarea către producţia de pesticide. „Este o piaţă în România de peste un miliard de euro şi vrem şi noi să avem o felie”, a mai spus Băncilă. Totodată, el a precizat că în România a mai dispărut din industria chimică producţia de cauciuc, Băncilă menţionând că la Borzeşti a fost un mare combinat de cauciuc sintetic, un produs „fără de care o ţară nu poate să existe, şi din punct de vedere strategic fiind important”.