Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #505

2018-01-18 12:33

IMATURITATE & PRECARITATE CULTURALĂ
Să fii amator în psihologie înseamnă să te pierzi în masa de manevră a vreunui cadru, afacerist de teste “cu licență”, să stai încolonat în batalioanele de absolvenți care ies an de an de pe porțile facultăților de psihologie, sperând în mod iluzoriu că vei da marea lovitură în carieră.
Industria universitară din psihologie a aflat secretul emiterii diplomelor pe bandă rulantă, a dependenței de testele “cu licență”, transformând totul într-un ritual comercial ridicol, fără nici o finalitate profesională.
Menținerea absolvenților la un nivel cultural și profesional precar, amână maturizarea și intrarea acestora pe piața serviciilor, asigurând în schimb norme didactice și alimentând dependența de un sistem iluzoriu, testele “cu licență” devenind în scurt timp fetișul preferat.
Până când Colegiul Psihologilor din România nu va scăpa de această industrie, nu va putea profesionaliza în mod real breasla psihologilor, prin punerea la dispoziție a unor instrumente valide și etalonate, înlăturând monopolul și dependența de comerțul cu teste comerciale.
DESCHIDE-ȚI MINTEA!
Ce sa mai vorbim de incrangatura dintre unele asa-zise asociatii profesionale de profil, agreerea pe care unele entitati le elaboreaza in mod ilegal si constructorii si distribuitorii de instrumente...Ce mai, raiul infractorilor!