Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #466

2018-01-03 11:10

Anul 2017 a reprezentat o provocare pentru Colegiul Psihologilor din Romania. Organizatia profesionala a reusit sa treaca cu succes peste aceste momente, pastrand continuitatea reprezentarii profesionale a psihologilor practicieni.
 
Membrii organizatiei au fost reprezentati in relatia cu autoritatile prin prezentarea propunerilor cu privire la Ordinului nr. 1985/1305/5805/2016 privind aprobarea metodologiei pentru evaluarea si interventia integrata in vederea incadrarii copiilor cu dizabilitati in grad de handicap, a orientarii scolare si profesionale a copiilor cu cerinte educationale speciale, precum si in vederea abilitarii si reabilitarii copiilor cu dizabilitati si/sau cerinte educationale speciale, legea salarizarii unice si Proiectul de Ordin al ministrului transporturilor pentru aprobarea Normelor privind procedura de agreare a unitatilor medicale si/sau psihologice care efectueaza examinari pentru personalul din transporturi cu atributii in siguranta transporturilor, a Normelor privind procedura de control la unitatile medicale si/sau psihologice, agreate sa efectueze examinarea personalului cu atributii in siguranta transporturilor, precum si persoanele desemnate sa efectueze controlul, a tarifelor pentru verificarea unitatilor specializate medicale si/sau psihologice in vederea agrearii de catre Ministerul Transporturilor pentru examinarea personalului cu atributii in siguranta transporturilor si pentru viza anuala, precum si pentru aprobarea Normelor privind procedura de aplicare a sanctiunilor administrative aplicate in cazul constatarii nerespectarii criteriilor si conditiilor privind acordarea acestuia
 
De asemenea, Colegiul Psihologilor din Romania a continuat activitatea administrativa prin gestionarea sistemului de evidenta profesionala, elaborarea documentelor necesare desfasurarii activitatii profesionale- adeverinte, adrese, comunicari, corespondenta oficiala cu institutiile statului etc. precum si prin informari periodice cu privire la situatia organizatiei profesionale.
 
Din pacate, pe parcursul acestui an, au existat diverse tentative de blocare a activitatii Colegiului Psihologilor din Romania de catre un grup de persoane interesate exclusiv de bunastarea lor materiala si financiara. Cu toate acestea, Colegiul Psihologilor din Romania a continuat sa asigure respectarea legii, fapt confirmat si de catre instantele de judecata. In acest sens, 5 complete de judecata au respins actiunile grupului ilegitim si au confirmat corectitudinea si legalitatea punctelor de vedere sutinute de catre reprezentantii organizatiei profesionale.
 
In anul 2018, Colegiul Psihologilor din Romania va promova in continuare activitatea profesionala a psihologilor si va sustine reluarea activitatii comisiilor de specialitate. Totodata, prin implementarea unor masuri si programe care sa aduca beneficii practicienilor, Colegiul Psihologilor din Romania va realiza din fonduri proprii un centru privind elaborarea, aplicarea si interpretarea metodelor si tehnicilor de evaluare si asistenta psihologica la care membrii activi vor avea acces gratuit.
 
Multumim profesionistilor care au fost alaturi de noi in acest an dificil si facem apel catre toti psihologii sa aiba incredere si sa sustina Colegiul Psihologilor din Romania in calitate de unic reprezentant legal al intereselor lor profesionale.
 
Va uram un an nou fericit si cat mai multe realizari personale si profesionale!
 
Colegiul Psihologilor din Romania
Bucuresti, 29 decembrie 2017