Demiterea directorului juridic CPR pt. deservicii aduse profesiei


Musafir

/ #439

2017-12-08 09:02

COMUNICAT
privind pericolul utilizarii de catre psihologi a unor timbre profesionale false, emise in mod ilegal de catre grupul de persoane care administreaza website-ul "www.alegeri cpr.ro"

Colegiul Psihologilor din Romania va aduce cateva precizari referitoare la regimul juridic al timbrelor profesionale utilizate de catre psihologi.
Precizam faptul ca evidenta si securizarea activitatii profesionale a psihologilor se realizeaza prin intermediul timbrelor si registrelor profesionale, reglementate prin Hotararea Comitetului director al Colegiului Psihologilor din Romania nr. 3/2013, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 654 din 24 octombrie 2013.
Activitatea de comanda si de distribuire a timbrelor profesionale catre psihologii membri ai Colegiului Psihologilor din Romania se realizeaza doar prin intermediul platformei online, de pe website-ulwww.colegiulpsihologilordinromania.ro , administrarea acesteia fiind efectuata de catre doamna Raluca Tasca - Biroul de timbre profesionale din cadrul Departamentului juridic si de comunicare.
Link de acces: https://colegiulpsihologilordinromania.ro/timbre-profesion…/
Timbrele profesionale au un regim special si sunt realizate din anul 2013 pana in prezent de catre Fabrica de Timbre, institutie in subordinea CN POSTA ROMANA SA, in conditii de comanda speciala, avand elemente de siguranta unice.
Totodata, mentionam faptul ca plata contravalorii timbrelor profesionale se realizeaza numai in conturile bancare: RO46 RZBR 0000 0600 1635 0758, deschis la Raiffeisen Bank S.A., Agentia Brancoveanu.
Astfel, ca urmare a unor sesizari primite din teritoriu si a informatiilor obtinute din spatiul online, va precizam faptul ca orice produs cu denumirea "timbru profesional", care nu este comandat si distribuit prin intermediul Biroului de timbre profesionale din cadrul Departamentului juridic si de comunicare al institutiei, reprezinta un fals, acesta neputand fi utilizat pentru evidenta profesionala a psihologilor.
De asemenea, acest produs fals cu denumirea "timbru profesional", comandat de pe website-ul "www.alegeri cpr.ro" nu poate securiza actul profesional al psihologilor, iar avizul/raportul psihologic emis prin aplicarea acestui timbru profesional fals nu poate produce efecte juridice.
Facem apel catre membrii organizatiei profesionale sa nu utilizeze timbre profesionale false, comandate si distribuite de pe website-ul "www.alegeri cpr.ro", deoarece acestea nu pot realiza evidenta activitatii profesionale.
De asemenea, facem apel catre autoritatile publice sa verifice legalitatea timbrelor profesionale, aplicate pe actele profesionale ale psihologilor, prin contactarea Departamentului juridic si de comunicare al Colegiului Psihologilor din Romania, Biroul de timbre profesionale - 021 311 51 55 - tasta 5.
Mentionam faptul ca am sesizat Parchetul General si Guvernul Romaniei cu privire la actiunea unui grup de persoane neautorizate de a emite timbre profesionale false pentru psihologi.

Colegiul Psihologilor din Romania
Bucuresti, 4 decembrie 2017